Κορωνοϊός: Κομμωτής μόλυνε 91 πελάτες με Covid-19

Σάλο έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η είδηση ότι ένας κομμωτής, ο οποίος αν και είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, εξακολουθούσε να δουλεύει για διάστημα οκτώ ημερών μέσα στο Μάιο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία σε τουλάχιστον 91 πελάτες και συνεργάτες του στο Μιζούρι, όπως ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με το CNNi, το περιστατικό έρχεται να καταδείξει τους κινδύνους επιμόλυνσης του πληθυσμού στις ΗΠΑ, καθώς οι επιχειρήσεις ξανανοίγουν έπειτα από εβδομάδες περιορισμών, με σκοπό την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στην προκειμένη περίπτωση, οι 84 πελάτες που εκτέθηκαν στον Covid 19 δέχτηκαν τις υπηρεσίες από τον κομμωτή στην περιοχή Γκρέιτ Κλιπς, δήλωσε αξιωματούχος των υγειονομικών αρχών στην Κομητεία Σπρίνγκφιλντ-Γκριν. Πρόσθεσε ότι και τα 84 άτομα καθώς και άλλοι επτά συνεργάτες του ασυνείδητου κομμωτή πρόκειται να ενημερωθούν ότι ο ίδιος έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί πότε ακριβώς ο κομμωτής διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, ωστόσο πιστεύεται πως αυτό έγινε ενόσω ταξίδευε. Ο ίδιος εργάστηκε από τις 12 έως τις 20 Μαΐου, σε μια περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας επιτρεπόταν η λειτουργία σε κομμωτήρια και κουρεία στο Μιζούρι.


Ο ίδιος αξιωματούχος, πάντως, δεν παρείχε λεπτομέρειες ως προς την ταυτότητα ή την κατάσταση της υγείας του κομμωτή.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι Αρχές προσπαθούν να ιχνηλατήσουν όλα τα σημεία, στα οποία είχε βρεθεί ο κομμωτής. Μεταξύ αυτών, ένα εμπορικό κέντρο, ένα γαλακτοπωλείο κι ένα φαρμακείο της Κομητείας. Καλούν, μάλιστα, όσους βρέθηκαν στα συγκεκριμένα μέρη να επικοινωνήσουν με τις κατά τόπους υγειονομικές υπηρεσίες και να υποβληθούν σε τεστ έναντι του Covid 19.

Υπολογίζεται ότι στις ΗΠΑ περισσότεροι από 96.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1,6 εκατομμύρια, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τζονς Χοπκινς. Μόνο στην πολιτεία του Μιζούρι, έχουν διαγνωστεί περίπου 12.000 κρούσματα, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τους 600.