Κώστας Χριστοφόρου: Ο αγαπητός επιχειρηματίας της Λευκωσίας ανοίγει τα χαρτιά του στο 24Η, οι επιτυχίες, η νυχτερινή Λευκωσία και η «ξεχασμένη» Μακαρίου

Αγαπητός στον κόσμο, δημοφιλής σε όλη την Κύπρο… Χαρακτηριστικό του, το πηγαίο χιούμορ και ο αυθορμητισμός του..

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που βρίσκεται τόσα χρόνια στα επιχειρηματικά δρώμενα της Κύπρου με πολλές επιτυχίες σε μαγαζιά και στέκια της πρωτεύουσας.

Ο λόγος για τον Κώστα Χριστοφόρου, έναν από τους κορυφαίους επιχειρηματίες του τόπου, ο οποίος ξεδιπλώνει τα χαρτιά του στο 24Η και μιλάει για τις παλιές, καλές εποχές στη νυχτερινή Λευκωσία, την πορεία του στον χώρο, τι ετοιμάζει μελλοντικά, αλλά και το παράπονο του στον Δήμο Λευκωσίας!

Από μικρός μπήκες στα επιχειρηματικά του τόπου; Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με την εστίαση ;

Πήρα την απόφαση μετά από πολύ και ώριμη σκέψη διότι μου άρεσε πάντα η εξυπηρέτηση του κοινού.

Είσαι ένα πρόσωπο από τα πιο γνωστά του τόπου ιδιαίτερα αγαπητό. Τι νομίζεις είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι ιδιαίτερα αγαπητός αλλά αυτό οφείλεται στον αυθόρμητο Κώστα  και την αυθεντικότητα του χαρακτήρα μου.

Τι θυμάσαι από τη Λευκωσία του τότε όσον αφορά την εστίαση με τη Λευκωσία του σήμερα;

Η Λευκωσία του τότε ήταν πολύ διαφορετική. Υπήρχαν μόνο 2-3 κλαμπ στην πόλη. Το Αφρικανα, ο Σκορπιός, η Reckless, ο Μύθος, η μπυραρία και κάποια άλλα. Η Λευκωσία του τώρα είναι πολυδιάστατη και μεγαλύτερη και έχεις πάρα πολλές επιλογές.

Κώστα, υπάρχουν καλοί επιχειρηματίες ; Ποιους ξεχωρίζεις;

Φυσικά και υπάρχουν καλοί επιχειρηματίες και αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Υπάρχουν όμως και πολύ «αλεξιπτωτιστές» που δεν θέλω να ονοματίσω συγκεκριμένα άτομα γιατί οι περισσότεροι είναι πολύ καλοί μου φίλοι και δεν θέλω να στεναχωρήσω αφήνοντας κάποιον πίσω.

Σε ποια μαγαζιά πρώτο άρχισες και τι θυμάσαι από τότε;

Ξεκίνησα το 1990 με την αφρικάνα δουλεύοντας για τον επιχειρηματία Αχιλλέα Παπανικολάου. Θυμάμαι πολλά. Περάσαμε καλές και κακές στιγμές, δύσκολες θα έλεγα. Με τον τον καιρό όμως τα καταφέραμε και αντεπεξήλθαμε όλες τις δυσκολίες. Στην συνέχεια δουλέψα στην άκρη στην αγορά θέατρο κλαμπ μπάρακουτα ,ελεον.

Τότε, θυμάμαι εν έτη 2011-2012, η νυχτερινή Λευκωσία μεσουρανούσε, είχε τα πάνω της και το κέντρο της πρωτεύουσας ήταν γεμάτο από ζωή, και πολλά άλλα της τότε εποχής.

Τι πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας για να πετύχει;

Ένας επιχειρηματίας για να πετύχει πρέπει να έχει φαντασία να έχει οικονομική ευχέρεια και να είναι αγαπητός.

Κώστα, πέτυχες τους στόχους σου;

Πέτυχα αρκετά, έχασα, αλλά στο σύνολο κέρδισα πολλές εμπειρίες και πολλούς φίλους.

Ένιωσες ποτέ αντιζηλίες, γιατί μην ξεχνάς, η νύχτα είναι ένας δύσκολος χώρος.

Αντιζηλίες ναι, σίγουρα, υπήρχαν κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων και σίγουρα κάποιοι επιχειρηματίες δεν έβλεπαν με θετικό μάτι όλη αυτή την επιτυχία που είχαμε τον κόσμο, όμως αυτό είναι ανθρώπινο!

Ποιες συνεργασίες σου ξεχωρίζεις;

Οι συνεργασίες μου που ξεχωρίζω είναι την συνεργασία μου με τον κύριο Μωσαϊκό στο lemon park, στο 1888 και στο Yummi.

Που σε βρίσκουμε τώρα και τι ετοιμάζεις για το μέλλον ;

Τώρα με βρίσκετε στο BEER&BEER στην Αρχιεπισκόπου Μακαρείου. Όσον αφορά για το τι ετοιμάζω μελλοντικά, υπάρχει κάτι πολύ μεγάλο στα σκαριά το οποίο δεν θα ήθελα να αποκαλύψω για την ώρα.

Πρόσφατα διάβασα σε ανάρτηση σου οτι η Μακαρείου είναι άδεια, και οι δουλειές δεν πάνε καλά ούτε γεμίζουν τα καφεστιατόρια. Που πιστεύεις οφείλεται αυτό και τι μέτρα προτείνεις;

Η χειρότερη επιλογή που έχει κάνει ο δήμαρχος και το διοικητικό δημοτικό συμβούλιο ήταν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία στα αυτοκίνητα. Έχω την εντύπωση ότι αυτό οφείλεται σε αυτό οφείλεται η προβληματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα στην περιοχή.

 

MX