Κουκουμάς: Η κυβέρνηση θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των τραπεζών και των εταιριών ενέργειας; Ναι ή όχι;

Της Αλεξίας Καφετζή

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και των εταιριών ενέργειας, ναι ή όχι, διερωτάται το ΑΚΕΛ με Γραπτή Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά.

Σύμφωνα με τον διαλογο, οι ιδιωτικές τράπεζες του τόπου ανακοινώνουν υπερκέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και ταυτόχρονα, παραδέχονται ότι αυτά τα υπερκέρδη προέρχονται κατά ένα μεγάλο μέρος από την αύξηση των επιτοκίων.

Η πρόταση του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών -όπως και των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας- είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Με τους πόρους που θα αντλήσει το κράτος από αυτή την ενέργεια, θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει ένα δραστικό πακέτο αντιμετώπισης της ακρίβειας που θα ανακουφίσει πραγματικά τα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους. Αλλιώς, θα μείνουμε με τα ανεπαρκή μέτρα που εξήγγειλε προχθές ο κ. Χριστοδουλίδης, τα οποία για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας δεν συνιστούν ούτε παυσίπονο.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο για το θέμα. Οφείλει να απαντήσει για τις προθέσεις της: Θα προχωρήσει στη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και των εταιριών ενέργειας; Ναι ή όχι;