Κραμπλ με μήλα (Apple crumble)

Υλικά:

Για το Κραμπλ
300γρ (2 1/3 φλιτζάνια) Φαρίνα «00» ΜΙΤΣΙΔΗ (κοσκινισμένο με μια πρέζα αλάτι)
175γρ (3/4 φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
200γρ ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγο βούτυρο για άλειμμα

Για τη γέμιση
450γρ μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 1 εκ.
50γρ (1/4 φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά Φαρίνα «00» ΜΙΤΣΙΔΗ
1 πρέζα κανέλα

Μέθοδος

Για το Κραμπλ
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2. Τοποθετούμε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε τους κύβους από βούτυρο λίγους-λίγους και τους τρίβουμε μέσα στο το μίγμα μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.

Για τη γέμιση
3. Τοποθετούμε τα φρούτα σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά αλλά με προσοχή για να μη διαλυθούν τα φρούτα.
4. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24εκ, τοποθετούμε το μίγμα των φρούτων από κάτω και ρίχνουμε το κραμπλ από πάνω.
5. Ψήνουμε 40-45 minutes μέχρι να ροδίσει το κραμπλ
Σερβίρουμε ζεστό με κρέμα ή κάσταρντ.