Κριθαράκι με κοτόπουλο, λεμόνι και πέστο

Υλικά
1 πακέτο κριθαράκι ΜΙΤΣΙΔΗ (500γρ)
300 γρ. στήθος κοτόπουλο (κομμένο σε κύβους)
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Χυμός από ένα λεμόνι
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι

Για το πέστο
15 φύλλα βασιλικού
1 ποτήρι φυστίκια
½ ποτήρι ελαιόλαδο
4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Βάλτσε όλα τα υλικά σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε για περίπου ένα λεπτό.

Μέθοδος
Μαγειρέψτε το κριθαράκι ακολουθώντας τις οδηγίες στο πακέτο. Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν το κρεμμύδι είναι διαφανές προσθέστε το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί. Προσθέστε το μαγειρεμένο κριθαράκι και 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα πέστο. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε.