Κροτίδες, πυροτεχνήματα, καπνογόνα και φυσίγγια βρήκαν στο σπίτι 22χρονου

Νεαρός ηλικίας 22 ετών από το Παραλίμνι συνελήφθη σήμερα Πέμπτη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, πυρομαχικών, ειδών πυροτεχνίας, επικίνδυνων αντικειμένων και παράνομης κατοχής περιουσίας.
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στήβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου (ΑΔΕ) «στα πλαίσια των ενεργειών που γίνονται από την ΑΔΕ Αμμοχώστου για πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της χρήσης κροτίδων, η Αστυνομία προχώρησε σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου στη σύλληψη νεαρού ηλικίας 22 ετών από το Παραλίμνι».
Εναντίον του νεαρού, πρόσθεσε, «διερευνώνται αυτόφωρα αδικήματα που αφορούν  παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, πυρομαχικών, ειδών πυροτεχνίας, επικίνδυνων αντικειμένων και παράνομης κατοχής περιουσίας».
Είπε ότι στα πλαίσια αξιοποίησης πληροφοριών μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τμήματος και τις τελωνειακές αρχές προέβησαν σήμερα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος σε έρευνα στην οικία του 22 χρόνου.
Σημείωσε ότι «κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 136 στρατιωτικά φυσίγγια άγνωστου τύπου και διαμετρήματος, 1 κυνηγετικό φυσίγγιο, 2 σπρέι εκκένωσης επιβλαβών αερίων, 1 συσκευή εκκένωσης ηλεκτρισμού μάρκας Stun Gun, 23 καπνογόνα, 60 πυροτεχνήματα και 216 κροτίδες διαφόρων τύπων και το χρηματικό ποσό των 8,060 ευρώ το οποίο πιστεύεται ότι προέρχεται από εμπόριο κροτίδων».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου «ο 22χρονος μεταφέρθηκε στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αμμοχώστου και ανακρινόμενος έδωσε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι θα διερευνηθούν από την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ».
Ο νεαρός αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.
πηγή: SIGMALIVE