Κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων: Τι καταγγέλλει η μητέρα του – «Οδυνηρή ασθένεια»

Σε καταγγελία στο ΡΙΚ προχώρησε η μητέρα του 40χρονου ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με ευλογιά των πιθήκων.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η μητέρα του, η κατάσταση του 40χρονου συνεχώς επιδεινώνεται, ενώ η μόνη φαρμακευτική περίθαλψη που λαμβάνει είναι ισχυρές δόσεις αντιβιοτικών, λόγω έλλειψης φαρμάκων.

Όπως μεταδόθηκε στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο ίδιος με μήνυμά του χαρακτήρισε την ευλογιά των πιθήκων ως «οδυνηρή και δύσκολη ασθένεια», ενώ την ίδια ώρα απηύθυνε έκκληση για έλευση φαρμάκων και εμβολίων το συντομότερο δυνατό.

Με τον ίδιο να λέει πως καλό θα ήταν να εμβολιαστούν και οι επαφές του, για να μη βρεθούν στη θέση στην οποία βρίσκεται εκείνος αυτή τη στιγμή.

Πάντως ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, κ. Κωνσταντίνος Αθανασίου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Κρατικό Ραδιόφωνο, σημείωσε πως ο 40χρονος λαμβάνει την καλύτερη διαθέσιμη θεραπεία.

Ενώ επεσήμανε πως ο ίδιος επικοινώνησε και με τη μητέρα του 40χρονου, με το Υπουργείο Υγείας να κάνει το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσει τον 40χρονο και για να διασφαλίσει πως η Κύπρος είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων.

πηγή: OMEGALIVE