Κώστας Καδής: “Προχωρά ομαλά η στελέχωση για τη σχολική χρονιά 2015 -2016”

{loadposition ba_textlink}

Προσθέτοντας ότι αναμένεται να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του Υπουργείου σε εκπαιδευτικό προσωπικό για την φετινή χρονιά.

Ανέφερε, επίσης, ότι αναμένεται ότι θα ξεκινήσει και η σχολική χρονιά ομαλά.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού είχε στις 10 σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της στελέχωσης των σχολείων, καθώς και το θέμα των μονιμοποιήσεων των εκπαιδευτικών μέσα στην τριετία.

“Είδαμε το θέμα της στελέχωσης της φετινής χρονιάς με τον Υπουργό Οικονομικών και συμφωνήσαμε στο πώς θα εξελιχθεί η στελέχωση μέσα στην επόμενη χρονιά. Πήραμε εγκρίσεις για τα νούμερα, στα οποία είχαμε καταλήξει σε τεχνοκρατικό επίπεδο, οι τεχνοκράτες των δύο Υπουργείων, τα συμφωνήσαμε, επομένως προχωρά ομαλά η στελέχωση για τη σχολική χρονιά 2015 – 2016 . Αναμένεται ότι θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε εκπαιδευτικό προσωπικό για τη χρονιά που μπαίνει. Αναμένεται ότι θα ξεκινήσουμε και τη σχολική μας χρονιά ομαλά”.

Ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη συνάντηση συζήτησαν και το θέμα των διορισμών, των μονιμοποιήσεων των εκπαιδευτικών μέσα στην τριετία σύμφωνα με τα όσα είχαν διαβεβαιώσει την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

“Οι διαβεβαιώσεις μας προς την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων θα γίνουν πράξη. Μέσα στην τριετία θα προχωρήσουμε στη μονιμοποίηση του αριθμού των εκπαιδευτικών που είχαμε διαβεβαιώσει τη Βουλή. Μιλάμε συνολικά για 700 θέσεις στην Δημοτική Εκπαίδευση, για 718 στην Μέση Εκπαίδευση και 107 θέσεις στην Τεχνική Εκπαίδευση, στη βάση πάντοτε των αναγκών που τεκμηριώνεται για την κάθε επαρχία χρόνο με το χρόνο”, κατέληξε.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ