Κύπελλο Coca-Cola: όλα έτοιμα για τον μεγάλο Τελικό

Εκπρόσωποι της ΚΟΠ και της Coca Cola, αρχηγοί των ομάδων που συμμετέχουν στον Τελικό Κυπέλλου μαζί με τους προπονητές των δυο ομάδων, όπως και η Πρόεδρος του Αυτισμού Κύπρου, παρευρέθηκαν στην καθιερωμένη διάσκεψη τύπου λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή του μεγάλου αγώνα. 

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό, στέλνοντας  το σημαντικό μήνυμα της αποδοχής και της συμπερίληψης με το σύνθημα Ένα Γκολ για την Συμπερίληψη.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΠ Θεόδωρος Θεοδούλου, ευχαρίστησε την Coca – Cola για τη διαχρονική της χορηγία στο Κύπελλο, όπως και τον Σύνδεσμο Αυτισμού Κύπρου για τη φιλοξενία, τονίζοντας τη σημασία της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε θέματα συμπερίληψης. Ο κος Θεοδούλου συνεχάρη τις δυο ομάδες για την πρόκρισή τους, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να έχουμε στο μυαλό πως νικητής θα είναι μόνο ένας γι’ αυτό και οφείλουμε στο τέλος του αγώνα να τον χειροκροτήσουμε και να συγχαρούμε».

Εκ μέρους της χορηγού εταιρείας Coca-Cola HBC, την εκδήλωση χαιρέτισε η Channel Marketing Manager της εταιρείας Ζαφείρω Σταύρου, ευχαριστώντας την ΚΟΠ και τον Σύνδεσμο Αυτισμού Κύπρου που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία Ένα Γκολ για την Συμπερίληψη. «Όπως η Coca-Cola γιορτάζει τη μαγεία της ζωής στις καθημερινές μας στιγμές, εξασφαλίζουμε ότι έτσι η μαγεία του ποδοσφαίρου ανήκει σε όλους και όλες, χωρίς καμία εξαίρεση», είπε, διαβεβαιώνοντας πως «η ημέρα του τελικού θα είναι φαντασμαγορική, όπως άλλωστε συνηθίζει η Coca-Cola κάθε χρονιά». Η κα Σταύρου, ενημέρωσε ακόμη το φίλαθλο κοινό που θα παρακολουθήσει τον αγώνα, πως για πρώτη φορά θα υπάρξει ψυχαγωγικό κομμάτι όχι μόνο στο ημίχρονο αλλά και πριν την έναρξη του αγώνα.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτισμού Κύπρου Τασούλα Γεωργιάδου, ευχαριστώντας την Coca-Cola και την ΚΟΠ, τόνισε πως χάρη στην πρωτοβουλία τους, δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά να μπουν στο γήπεδο και να αποδείξουν ότι μπορούν, έτσι ώστε η κοινωνία μας να τα γνωρίσει και να δώσει τις κατάλληλες ευκαιρίες για να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όλους».

Τέλος, οι δυο αρχηγοί των ομάδων Ομόνοιας και Πάφου χαιρέτισαν την εκδήλωση, ευχόμενοι να παρακολουθήσουμε όλοι ένα ωραίο αγώνα, με τον καλύτερο να κερδίζει το τρόπαιο.

Ο Σύνδεσμός Αυτισμού Κύπρου συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο κύπελλο Coca – Cola, έχοντας ήδη δώσει το παρών του στον τελικό της Γ & Δ κατηγορίας, συνοδεύοντας τις ομάδες στο γήπεδο. Παιδιά με αυτισμό θα πράξουν το ίδιο και στον μεγάλο τελικό της 18ης Μάϊου, δίνοντας ξανά το έναυσμα για την έναρξη του αγώνα.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και το τρόπαιο που θα σηκώσει στον τελικό ο μεγάλος νικητής του αγώνα. Η κοινότητα του Συνδέσμου Αυτισμού Κύπρου, είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με το τρόπαιο και να γνωρίσει από κοντά τους αρχηγούς των δυο ομάδων, παίζοντας ποδόσφαιρο μαζί τους.