ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αποφασίζουν για ενδεχόμενα μέτρα – Έφτασε η μέρα για τη σύσκεψη Χατζηπαντέλα – Επιδημιολόγων

Σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου, αναμένεται η σύσκεψη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και των μελών της επιδημιολογικής ομάδας, όπου αναμένεται να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε περαιτέρω μέτρα με σκοπό την αντιμετώπιση της νέας έξαρσης κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Στη σημερινή σύσκεψη ο Υπ. Υγείας αναμένει τις εισηγήσεις τους, ώστε να ληφθούν αποφάσεις, ενώ όπως δήλωσε ο ίδιος τις προηγούμενες μέρες: «περιμένουμε να ακούσουμε τους ειδικούς και αν πρέπει να πάρουμε περαιτέρω μέτρα, όπως έγινε με την επαναφορά της μάσκας, δεν θα διστάσουμε να τα πάρουμε».

Από τις πληροφορίες που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, δεν αποκλείεται η αύξηση των σημείων δειγματοληψίας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), λόγω της αυξητικής τάσης, που παρουσιάζουν τα κρούσματα στην κοινότητα.

Σε ό,τι αφορά την επαναφορά του safepass, μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως δεν είναι στο τραπέζι, για την ώρα τουλάχιστον, ωστόσο σε περίπτωση που το επόμενο διάστημα παρατηρηθεί μια νέα ενδεχόμενη μετάλλαξη υπάρχει περίπτωση να το δούμε να επιστρέφει.

Για το συγκεκριμένο θέμα o Υπουργός το χαρακτήρισε εξαιρετικά απομακρυσμένο σενάριο, στο παρόν στάδιο, καθώς ναι μεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων αλλά δεν παρατηρείται μεγάλος αριθμός σοβαρά νοσούντων και πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ωστόσο θεωρεί ότι επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους, είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο, το οποίο θα καθορίσει το επόμενο σενάριο μέτρων.

πηγή: to thema online