ΚΥΠΡΟΣ: Μπήκε στην 2η φάση χαλάρωσης-Τι γίνεται από σήμερα…

Με καλούς οιωνούς αλλά και τους κινδύνους να ελλοχεύουν η Κύπρος προχωρά σήμερα Δευτέρα, στο μεγάλο βήμα για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους να επιστρέφουν πίσω στις δουλείες τους και χιλιάδες μαθητές να ξαναμπαίνουν μετά από μήνες στις τάξεις.

Τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου είναι έτοιμα. Σημαντικό όπλο στη φαρέτρα των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και των εμπορικών κέντρων για προσέλκυση του κοινού είναι οι εκπτώσεις, οι οποίες στις πλείστες των περιπτώσεων μπορεί και να ξεπεράσουν το 50%.

Πέραν από τα καταστήματα λιανικού εμπορίου σήμερα ανοίγουν αυλαία:

– Κλειστά θέατρα και κινηματογράφοι  με μέγιστο αριθμό θεατών τα 50 άτομα

-Επαναλειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων και της Γ’ Τάξη Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

-Επαναλειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων

– Επαναλειτουργία πρακτορείων τυχερών παιγνίων, μόνο για σκοπούς συμπλήρωσης του δελτίου

– Ανοίγουν μουσεία και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι

-Αύξηση αριθμού ατόμων για επισκέψεις σε οικίες, σε τέσσερα άτομα

Παράλληλα από σήμερα η θεία λειτουργία μπορεί να τελείται στην παρουσία πιστών με μέγιστο αριθμό προσώπων μέχρι τα 50 άτομα αρκεί να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στον αθλητισμό , αποφασίστηκε όπως επιτραπεί από σήμερα η ατομική προπόνηση όλων των αθλημάτων σε ανοικτές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες, με μέγιστο αριθμό 5 αθλούμενων, περιλαμβανομένου και του προπονητή. Εξαιρούνται τα γήπεδα ποδοσφαίρων, όπου επιτρέπεται η προπόνηση μέχρι τριών ξεχωριστών ομάδων των πέντε ατόμων. Παράλληλα στη σέντρα θα στηθούν από τις 13 Φεβρουαρίου οι ομάδες β κατηγορίας για την  επανέναρξη του πρωταθλήματος , χωρίς όμως την παρουσία θεατών.