Κυρώσεις στη Ρωσία: «Μπλόκο» και στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Η πρόταση της Κομισιόν, η οποία πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, προβλέπει τη διακοπή κάθε deal που αφορά τις ιδιοκτησίες ακινήτων

Μία ακόμη απαγόρευση στο προτεινόμενο 6ο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας φαίνεται ότι πρόσθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία σχεδιάζει να «παγώσει» τις συναλλαγές Ρώσων στην αγορά του real estate. 

Η πρόταση της Κομισιόν, η οποία πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προβλέπει τη διακοπή κάθε deal που αφορά τις ιδιοκτησίες ακινήτων και εμπλέκονται Ρώσοι πολίτες ή ρωσικές εταιρείας. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, στην κατοχή του οποίου περιήλθε το επίμαχο κείμενο, «απαγορεύει την πώληση ή μεταβίβαση, άμεσα ή έμμεσα, των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας ακίνητης ιδιοκτησίας, η οποία βρίσκεται εντός των εδαφών της Ένωσης». 

Εξαίρεση αποτελούν οι Ρώσοι πολίτες, οι οποίοι κατέχουν άδεια παραμονής στην Ε.Ε. 

Το νέο μέτρο εντάσσεται στο τελευταίο κύμα κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, το οποίο αφορά τον σταδιακό τερματισμό των εισαγωγών ρωσικού αερίου αλλά και τον αποκλεισμό της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας (της Sberbank) από το σύστημα διεθνών συναλλαγών SWIFT. 

πηγή: newmoney.gr