Λάρνακα: Δεν κλείδωσε το όχημα του και «έκανε φτερά»

Την κλοπή αυτοκινήτου, το οποίο είχε αφεθεί από τον ιδιοκτήτη του ξεκλείδωτο και σταθμευμένο με τα κλειδιά στη μίζα της μηχανής, διερευνά η Αστυνομία στη Λάρνακα. Σε ανακοίνωση ο Κλάδος Επικοινωνίας της Αστυνομιας αναφέρει ότι σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε στην Αστυνομία ο 34χρονος οδηγός του, το όχημα, αξίας 2.500 ευρώ, κλάπηκε γύρω στις 6.00 το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ βρισκόταν σταθμευμένο σε δρόμο στη Λάρνακα.

Η Αστυνομία, για σκοπούς πρόληψης παρόμοιων περιστατικών κλοπής, απευθύνει συστάσεις προς το κοινό, ιδιοκτήτες και υπεύθυνους οδηγούς οχημάτων, όπως με τη στάθμευση του οχήματός τους, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης στάσης, να αφαιρούν τα κλειδιά, κλείνοντας πλήρως τα τζάμια και κλειδώνοντας το όχημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μη λήψη προστατευτικών μέτρων ασφαλείας και φύλαξης των κλειδιών και του ιδίου του οχήματος, συνιστά παράβαση, ιδιαίτερα στην περίπτωση όπου ως αποτέλεσμα της αμελούς φύλαξης του οχήματος, άλλο πρόσωπο παράνομα αποκτά κατοχή και παράνομα οδηγεί το όχημα.

Περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων παρατηρούνται ανά τακτά διαστήματα, προστίθεται, συχνά λόγω της μη ασφαλούς φύλαξης του οχήματος ή και των κλειδιών του.

Μεταξύ άλλων, προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων να μην αφήνουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου εκτεθειμένα σε περίοπτα σημεία ή σε σημεία που μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο στο σπίτι, στο χώρο εργασίας ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο.

Ακόμη, συστήνεται όπως η στάθμευση του αυτοκινήτου γίνεται πάντα σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός και κατά προτίμηση σε επιτηρούμενους χώρους στάθμευσης οχημάτων, καθώς τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία καθιστούν ευκολότερο το έργο των κλεφτών.

Τέλος, συστήνεται η τοποθέτηση αντικλεπτικού συστήματος συναγερμού στο αυτοκίνητο.

πηγή: OMEGALIVE