ΛΕΜΕΣΟΣ/ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΕΙΠΑΝ σε ΚΥΠΡΙΟ ΗΘΟΠΟΙΟ να αλλάξει φανέλα για να μπει σε κλαμπ

«Φίλε δεν συμφωνούμε με τα ρούχα σου» του είπαν να του φέρουν άλλη φανέλα», του ανέφεραν στην είσοδο

Ο λόγος για τον Θανάση Ιωάννου ο οποίος κατήγγειλε ρατσισμό σε γνωστό κλαμπ της Λεμεσού, ο οποίος δέχτηκε κριτική για το ντύσιμο του από υπάλληλο και ιδιοκτήτη.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του είπε να του φέρουν άλλη φανέλα.

«Μοιράζομαι μαζί σας ένα γεγονός που συνέβει χθές το βράδυ στο κατα τ άλλα ….μέρος μιας ‘”ευρωπαικής” πόλης. Τη Λεμεσό. Δεν συνηθίζω να συχνάζω σε τέτοια μέρη όμως χθές ήτανε μία ξεχωριστή βραδιά. Καλεσμένος να γιορτάσω τα γενέθλια αγαπημένου προσώπου στο μέρος αυτο δέχθηκα κριτική για το ντύσιμό μου από υπάλληλο και ιδιοκτήτη.

– Φορούσα μάυρο μακρύ παντελόνι με άσπρες ρίγες, παπούτσια γνωστής εταιρίας,γιλέκο σακάκι και καπέλο χειμερινό-
Όταν… υπάλληλος με πλησιάζει στην κράτηση για να μου πεί ότι “φίλε δε συμφωνούμε με τα ρούχα σου” Απάντησα ότι αυτό δε με ΑΦΟΡΑ κι ότι δε γουστάρω να με κρίνουν. Γέλασα ειλικρινά και κάνω κίνηση να φύγω από το ναό τους. Όταν ενημερώνεται ο ιδιοκτήτης -γνωστός των φίλων εκεί- έρχεται να με αποτρέψει προτείνοντας μου να μου φέρει φανέλα λέει να βάλω. Εκεί γέλασα πιο δυνατά. Στην αρχή νόμιζα ότι λόγω δουλειάς μου κάνουν πλάκα από εκπομπή. Δεν όμως.
Να μου βάλει φερετζέ ποιός;;; Το ΜΑΓΑΖΙ; Για όνομα του Θεού!
Να μου φορέσουν τ άμφια;;; ΠΟΙΟΙ;;;
Όταν δε ο πρώτος ενημερώθηκε ότι είμαι ηθοποιός προσπαθούσε να με αποτρέψει να μην την κάνω από τη στοά του πολιτισμού. Εννοείται πως έφυγα. Κι ακόμα ηχεί στ αυτιά μου η χροιά του “πάτερ υπαλλήλου”
“Μείνε θα σου φέρω δική μας φανέλα”
. Έχω ταξιδέψει έχω γνωρίσει ανθρώπους σημαντικούς, έχω παίξει με σπουδαίους ηθοποιούς από τον ελληνικό κινηματογράφο μέχρι σπουδαίους ανθρώπους στην Κύπρο. Σκηνοθέτες,Χορογράφους ,χορευτές μουσικούς, σπουδαίους πραγματικά ανθρώπους. Φωτεινούς! Για να φτάσω από σπόντα σε μια σκοτεινή μεσαιωνική στοά που ήθελε να με κάνει ένα με δαύτους για να μπορέσω να μείνω στο χώρο τους. Να μη διαφέρω από το χωριό τους. Από τον μικρόκοσμό τους. Κατανοώ και την αμορφωσιά καί τον στενό ψυχικό κόσμο και το φτωχό μυαλό. Κι αυτό γιατί έχω την τύχη να μεγαλώνω με δύο γονείς πνευματικά ανοιχτούς και να ονομάζομαι καλλιτέχνης.
Λεμεσός 2024»

Οι σκέψεις δικές σας….