ΛΕΜΕΣΟΣ/ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ: Δεν παραδέχονται τις κατηγορίες οι 12 για τα επεισόδια

Δεν παραδέχθηκαν καμία από τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, το πρωί της Πέμπτης, οι 12 από τους 13 κατηγορούμενους για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν την 1η Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό, κατά την πορεία για το μεταναστευτικό. Ανήλικος παραδέχθηκε την κατηγορία της συμμετοχής σε οχλαγωγία.

Οι 13 κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, όπου τους απαγγέλθηκαν συνολικά 12 κατηγορίες, με τις δυο πρώτες να είναι κοινές, ενώ οι υπόλοιπες αφορούσαν συγκεκριμένους κατηγορούμενους.

Από τους 13 κατηγορούμενους μόνο ο 7ος παραδέχθηκε την 1η κατηγορία, που αφορά τη συμμετοχή σε οχλαγωγία, με το δικαστήριο να τον απαλλάσσει από άλλες τέσσερις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Αναβολή στη δίκη των 13 προσώπων για επεισόδια της 1ης Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό
Το δικαστήριο όρισε την υπόθεση για ακρόαση στις 28 Φεβρουαρίου 2024, ενώ την ίδια μέρα ορίστηκε και η διαδικασία, για γεγονότα και ποινή, στον 7ο κατηγορούμενο, ο οποίος είναι ανήλικος. Ο δικηγόρος του αιτήθηκε όπως η διαδικασία ολοκληρωθεί το συντομότερο, καθώς ο νεαρός προτίθεται να μεταβεί, το καλοκαίρι, για σπουδές στην Ελλάδα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, όπως και στις προηγούμενες διαδικασίες, έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκε μικρός αριθμός πολιτών που κρατούσαν πανό με συνθήματα ενάντια στο φασισμό και τη ξενοφοβία.