Λεμεσός: Πήγαν να τους κλέψουν!-€54 δυο κρεβατάκια! (pics&docs)

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Του Φάνη Μακρίδη 

Ευτυχώς, για κακή τύχη των επιτήδειων οι συγκεκριμένοι λουόμενοι διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους στο έπακρον, και… πέτυχαν την προβλεπόμενη από το νόμο τιμή: 2,5 Ευρώ για κάθε κρεβατάκι!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τα υπό αναφορά άτομα (με καταγωγή από τη Λεμεσό) έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν ο υπάλληλος της ξενοδοχειακής μονάδας τους είπε πως τα κρεβατάκια ενοικιάζονται 67 ευρώ έκαστο! Τους… καθησύχασε, μάλιστα, λέγοντάς τους ότι θα τους έκανε έκπτωση 40 ευρώ και θα πλήρωναν «μόνο» 27 για το καθένα (σύνολο 54).

Οι άνθρωποι τα έχασαν. Ευτυχώς, όμως, άρχισαν να το ψάχνουν. Επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές, με ανθρώπους του κοινοτικού συμβουλίου και ξεκαθάρισαν πως βάσει νόμου τα κρεβατάκια και οι ομπρέλες δεν μπορούν να χρεωθούν περισσότερο από 2,5 ευρώ!

Το ανέφεραν στους ανθρώπους του ξενοδοχείου, οι οποίοι -σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία που έγινε στο 24H από τους παραπονούμενους – μίλησαν με τις Κοινοτικές Αρχές και αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν. Τους έκαναν έκπτωση 49 ευρώ, προκειμένου οι συμπολίτες μας να πληρώσουν μόνο 5 ευρώ. Η απόδειξη που δημοσιοποιούμε επιβεβαιώνει  την πιο πάνω ιστορία…

«Το πιο αστείο είναι ότι σε διπλανό ξενοδοχείο δεν δέχτηκαν ούτε καν να συζητήσουν την τιμή για τα κρεβατάκια. Μας είπαν: ‘Δεν ντρέπεστε να κάτσετε με τους τουρίστες;’. Μας έδιωξαν στην ουσία» μας ανέφερε το ένα εκ των δυο ατόμων που απέφυγαν τη σε βάρος τους κλοπή. Και πρόσθεσε: «Πάντως, από το κοινοτικό συμβούλιο μας αντιμετώπισαν με σωστό τρόπο. Άκουσαν το πρόβλημά μας και τηλεφώνησαν στους υπεύθυνους του ξενοδοχείου. ‘Εμείς τους νοικιάζουμε το χώρο για τα κρεβατάκια, δεν τους δώσαμε το δικαίωμα να υπερχρεώνουν’ μας ανέφερε άνθρωπος του κοινοτικού συμβουλίου».

Πάντως, οι Αρχές της Κοινότητας δεν φρόντισαν να κάνουν τα δέοντα ώστε να αναγράφεται στην πινακίδα που υπάρχει στο χώρο η ακριβής τιμή χρέωσης των κρεβατιών θαλάσσης και των ομπρελών, βάσει του νόμου…

Να σημειωθεί ότι ο Περί προστασίας των Παραλιών Νόμος, προνοεί τη σύσταση Επιτροπής Παραλιών, η οποία με τη σειρά της έχει καθορίσει ως ανώτατη τιμή ενοικιάσεων κρεβατιών θαλάσσης τα 2,5 ευρώ.

Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού visitcyprus.biz. Για το συγκεκριμένο θέμα, σημειώνει τα ακόλουθα: «Η ανώτατη τιμή χρέωσης σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών είναι €2,50 για κάθε τεμάχιο. Οι λουόμενοι συμβουλεύονται να ζητούν έκδοση εισιτηρίου για αποφυγή παρεξηγήσεων…».

Οι συμπολίτες μας πρέπει να έχουν κατά νου και κάτι ακόμη για να μην πιάνονται κορόιδα. Ότι δημόσια παραλία είναι η ζώνη απόστασης ενενήντα ένα περίπου μέτρων (91,4 μ) από το κύμα προς την ξηρά.

Οι φίλοι της ιστορίας μας δεν έπεσαν θύματα των επιτήδειων. Έμαθαν τα δικαιώματά τους, τα διεκδίκησαν και κέρδισαν. Βλέπετε, ο νόμος ήταν με το μέρος τους. Ας το έχουμε όλοι υπόψιν μας λοιπόν…