Λουκαϊδης: Μας ξενίζει η έπαρση του Γ. Λιλλήκα

 Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ επιτέθηκε στον Υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τονίζοντας ότι είναι θεμιτό να είναι κάποιος φιλόδοξος ότι θα περάσει στον Β` Γύρο,  δεν είναι δυνατόν, όμως για παράδειγμα, να θεωρεί ότι οι πολίτες θα παραγνωρίσουν τον πρότερο πολιτικό του βίο και τα σοβαρά ελλείμματα αξιοπιστίας που συνοδεύουν τη πολιτική του πορεία, λόγω του καιροσκοπικού χαρακτήρα μεταλλάξεων του.

Ο κ. Λουκαίδης είπε ότι «Αποτελεί δε αφέλεια κατά την άποψη μας, να αναμένει ότι θα βρουν απήχηση τα ψευδοδιλήμματα που θέτει το επιτελείο του, ότι είναι ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον Ν. Αναστασιάδη στο Β΄ Γύρο. Αυτά τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα τέθηκαν κατά κόρον και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και ιδιαίτερα στις τελευταίες προεδρικές εκλογές. Όπως και σ΄ όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις έτσι και τώρα είναι καταδικασμένα σε αποτυχία».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ υποστήριξε ότι ο Σταύρος Μαλάς είναι ο Υποψήφιος που αντιπροσωπεύει τους πολίτες που δικαίως διακρίνουν σοβαρούς κινδύνους στη διαχείριση του Κυπριακού, της οικονομίας και των θεσμών από τον κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον Συναγερμό, «Δεν δέχονται εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα αυτού του τύπου και γνωρίζουν πολύ καλά ότι όσοι συμμερίζονται αυτή την άποψη δεν έχουν παρά να μη ψηφίσουν τον κ. Αναστασιάδη. Όσοι λοιπόν θα τον ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές θα φέρουν και ακεραία την ευθύνη για πιθανή εκλογή του».

Ο κ. Λουκαίδης πρόσθεσε ακόμη ότι: «Αν ανησυχεί πραγματικά ο κ. Λιλλήκας για πιθανή εκλογή Αναστασιάδη ας δηλώσει ξεκάθαρα ότι στο β΄ γύρο θα εργαστεί για τη μη εκλογή του. Περαιτέρω, μας ξενίζει η έπαρση του κ. Λιλλήκα, ο οποίος εκτιμά ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ σε ποσοστά τον τρίτο σε κατάταξη υποψήφιο στις Προεδρικές. Προφανώς, ο κ. Λιλλήκας υποτιμά τον κόσμο του ΑΚΕΛ και της Αριστεράς, φαινόμενο που δεν είναι καινούριο, αφού αυτό αποδεικνύει και η όλη πολιτική του πορεία. Ο κόσμος της Αριστεράς θα τον διαψεύσει γιατί διαθέτει υψηλό πολιτικό κριτήριο και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο, όπως ακριβώς συνέβηκε σ΄ όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.