Λουτρό αίματος στο Πακιστάν: Έκρηξη σε τζαμί με τουλάχιστον 30 νεκρούς και 150 τραυματίες

Έκρηξη σημειώθηκε σε τζαμί στο Πακιστάν, με διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 30 νεκρούς και 150 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη Δευτέρα (30/01) από βομβιστή που βρέθηκε μέσα στο τζαμί την ώρα της προσευχής κατά τη διάρκεια της προσευχής σε περιοχή υψηλής ασφαλείας.

Εκπρόσωπος νοσοκομείου της περιοχής ανέφερε ότι τουλάχιστον 90 τραυματίες μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες, με αρκετούς από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλοί τραυματίες είναι αστυνομικοί καθώς είχαν πάει στο τζαμί για να προσευχηθούν.

«Ένα τμήμα του κτηρίου κατέρρευσε και πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν καταπλακωθεί», δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομία, ονόματι Σικαντάρ Χαν.

Το τζαμί όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται κοντά σε ένα κτηριακό συγκρότημα της αστυνομίας ενώ εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα σε αυτό περίπου 260 άνθρωποι.

«Έγινε στη διάρκεια της προσευχής. Κατέρρευσε ένα διώροφο κτήριο», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Geo TV προσθέτοντας ότι ο ίδιος βρισκόταν έξω από το τζαμί τη στιγμή της έκρηξης.

Μέχρι τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

πηγή: CNN Greece