«Μάμα Κόκο»: Πέθανε στα 109 η Μεξικανή που ενέπνευσε την ταινία «Coco»

Η γυναίκα που είχε αποτελέσει την έμπνευση για τον χαρακτήρα της «Μάμα Κόκο» στη διάσημη ταινία «Coco», πέθανε την Κυριακή (16/10).

Η Μαρία Σαλούδ Ραμίρες Καμπαγέρο, η γυναίκα που είχε αποτελέσει την έμπνευση για τον χαρακτήρα της «Μάμα Κόκο» στη διάσημη ταινία «Coco», που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων το 2018, πέθανε την Κυριακή (16/10), όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στο Μεξικό.

«Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για τον θάνατο της Δόνια Μαρία Σαλούδ Ραμίρες Καμπαγέρο, της “Μάμα Κόκο”, μιας ακούραστης γυναίκας που ήταν υπόδειγμα ζωής, η έμπνευση για αυτόν τον χαρακτήρα που λατρεύτηκε και έκανε το γύρο του κόσμου», έγραψε στο Twitter ο Ρομπέρτο Μονρόι, γραμματέας τουρισμού του Μιχοακάν, της πολιτείας του δυτικού Μεξικού από την οποία καταγόταν.

Η «Μάμα Κόκο», η ταινία «Coco» της Disney και το Όσκαρ του 2018

Η Δόνια Μαρία πέθανε σε ηλικία 109 ετών, στο χωριό όπου γεννήθηκε, τη Σάντα Φε ντε λα Λαγκούνα, κοντά στην τουριστική Λίμνη του Πάτζκουαρο, όπου γιορτάζεται η παραδοσιακή «Ημέρα των νεκρών», σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η παραγωγή της Disney, η οποία αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που αναζητεί την οικογενειακή ιστορία του μέσω αυτής της μεξικανικής παράδοσης, έκανε την Ραμίρες μια διασημότητα.

Τουρίστες επισκέπτονταν τακτικά το σπίτι της για να φωτογραφηθούν με αυτήν τη γυναίκα, η εμφάνιση της οποίας ήταν σχεδόν ίδια με το χαρακτήρα της Μάμα Κόκο.

Η ταινία «Coco» αφηγείται την ιστορία ενός μικρού αγοριού που αρχίζει ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο των νεκρών για να ανακαλύψει την ιστορία των προγόνων του, ιδιαίτερα αυτή του προπροπάπου του, του πατέρα της Μάμα Κόκο.

«Το πιο μεγάλο ευχαριστώ στον λαό του Μεξικού. Η “Κόκο” δεν θα υπήρχε χωρίς την κουλτούρα τους και τις απέραντα ωραίες παραδόσεις τους» είχε δηλώσει κατά την απονομή του βραβείου Όσκαρ ο σκηνοθέτης της ταινίας Λι Άνκριτς.

πηγή: neolaia.gr