Μαρτύριο στον Άγιο Τύχωνα από τη διακοπή της παροχής νερού

Αφάνταστη ταλαιπωρία υφίστανται εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα οι περίπου τέσσερις χιλιάδες κάτοικοι του Αγίου Τύχωνα και οι πάρα πολλοί τουρίστες που περνούν τις διακοπές τους στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στα όρια της κοινότητας. Το απαραίτητο για τη ζωή και τις καθημερινές ανάγκες του ανθρώπου, το πολύτιμο νερό, εδώ και μέρες έπαψε να ρέει στα νοικοκυριά, τα ξενοδοχεία  και άλλα υποστατικά του Αγίου Τύχωνα.

Χωρίς καμιά προειδοποίηση και ενημέρωση εκ μέρους του κοινοτικού συμβουλίου της Κοινότητας η παροχή νερού έχει τερματιστεί και τουλάχιστον μέχρι πριν λίγο δεν είχε αποκατασταθεί η ομαλή ροή του νερού.

Αποτέλεσμα της ανυπόφορης και απαράδεκτης κατάστασης, μόνιμοι κάτοικοι και προσωρινοί επισκέπτες ταλαιπωρούνται και αγωνίζονται με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Η οργή και η αγανάκτηση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τους ενημερώσει για τη διακοπή αλλά ούτε και τους πει μέχρι πότε θα παραμένουν χωρίς νερό. Είναι αναγκασμένοι να περιορίσουν τη χρήση νερού στο ελάχιστον για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη. Κι ενώ για το πόσιμο νερό η λύση είναι σχετικά εύκολή έστω και δαπανηρή, αφού οι κάτοικοι καταφεύγουν στο εμφιαλωμένο, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να λεχθεί και για τις υπόλοιπες καθημερινές ανάγκες. Λούσιμο, πλύσιμο, καθαριότητα. Έχουν επιστρατευθεί διατρήσεις, βυτιοφόρα και άλλα μέσα για να αντιμετωπισθούν οι άμεσες ανάγκες. Το χειρότερο είναι ότι κανένας από το κοινοτικό συμβούλιο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να βρεθεί δίπλα στους κατοίκους, να δώσει εξηγήσεις και να τους πληροφορήσει πότε θα τερματισθεί το μαρτύριο αυτό. Οι κάτοικοι μιλούν για πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψή τους από τις αρχές της κοινότητας.

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι ξενοδόχοι. Τα περισσότερα από 30 ξενοδοχεία που λειτουργούν στα όρια του Αγίου Τύχωνα αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα. Οι ιδιοκτήτες τους ζουν δραματικές ώρες καθώς καταβάλλουν υπεράνθρωπες και εναγώνιες προσπάθειες για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες νερού προς κάλυψη των αναγκών των ξενοδοχειακών μονάδων και των πελατών τους.

Μάλιστα το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες επικρατούν ασυνήθιστα ψηλές θερμοκρασίες επιτείνει τη ζήτηση νερού, αφού μεταξύ άλλων παρατηρείται και η ανάγκη του ποτίσματος λουλουδιών, κήπων  κλπ.