Ματσάκης: Θα ψηφίσω Αβέρωφ – Με ανησυχεί μια “κυβέρνηση Νίκου”

Πήρε θέση για τις Προεδρικές με ανάρτηση του στο Facebook

Την απόφαση του να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου πήρε ο Ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση του στο Facebook.

Μάλιστα αναφέρει ότι ανησυχεί πολύ για την σύσταση της Κυβέρνησης Ν. Χριστοδουλιδη στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι διαφόρων κομμάτων με σοβαρά αντικρουομενες θέσεις στο Εθνικο αλλά και σε άλλα θέματα που αφορούν την Κύπρο

1

1

Υποσχέθηκα να δηλώσω σήμερα πως θα ψηφίσω. Θα το κάνω ως εξής:

1. Σίγουρα θα ψηφίσω,  γιατί η αποχή σημαίνει ψήφος στον κάλαθο των αχρήστων. 2. Η επιλογή μου θα είναι μεταξύ των τριών επικρατεστερων υποψηφίων,  γιατί ψήφος στους ” μικρους ” είναι στην ουσία χαμένη ψήφος,  παρολον που υπάρχουν ανάμεσα στους ” μικρους” πολύ αξιόλογα αλλά, μη εκλεξιμα ατομα. 3. Από τους τρεις επικρατεστερους ,δεν θα ψηφίσω τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ , γιατί η προυγουμενη εμπειρία διακυβέρνησης ΑΚΕΛ (2008-13) ήταν πολύ κακή,  σχεδόν καταστροφική για τον τόπο. 4. Η τελική επιλογή μου λοιπόν είναι μεταξύ του υποψήφιου του ΔΗ.ΣΥ  ή  του υποψήφιου

των ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ, ΕΔΕΚ και ότι απέμεινε από την ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ . 5. Μεταξύ Α.Νεωφυτου και Ν.Χριστοδουλιδη η απόφαση μου δεν ήταν εύκολη. Έλαβα σοβαρά υπόψιν την πείρα και τις ικανότητες που πρέπει να έχει ένας Πρόεδρος στην διακυβέρνηση , μέσα σε ένα Σύστημα όπου η Εκτελεστική εξουσία ( Κυβερνηση) λειτουργεί σε συνδυασμό με την Νομοθετική εξουσια ( Βουλη) . Σε αυτό το επίπεδο ο Ν.Χριστοδουλιδης δεν είχε καθολου εμπειρία γιατί ποτε δεν εκλεγηκε βουλευτής και καμιά Κοινοβουλευτικη εμπειρία δεν έχει. Επίσης ανησυχώ πολύ για την σύσταση της Κυβέρνησης Ν. Χριστοδουλιδη στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι διαφόρων κομμάτων με σοβαρά αντικρουομενες θέσεις στο Εθνικο αλλά και σε άλλα θέματα που αφορούν την Κύπρο. Αντιθέτως,  ο Α.Νεωφυτου είχε εκτενή εμπειρία τόσο σαν αρχηγός κόμματος, Υπουργος, Βουλευτής και Δημαρχος. Και απέδειξε πως ήταν αποτελεσματικος σε αυτά τα πόστα και στην επίλυση προβλημάτων που αφορουσαν αυτά τα πόστα και την Κοινωνία.

6. Για τους ανωτέρω λόγους ( και για άλλους που δεν θέλω να επεκταθώ προς το παρόν),

προτίθεμαι να ψηφίσω τον Αβερωφ Νεωφυτου.

Αυτή είναι καθαρά προσωπική μου θέση και δεν προτρέπω κανέναν να πράξει το ίδιο.

Παρακαλώ δε , όσους πιθανόν να διαφωνούν με την δική μου θέση,  να σεβαστούν το δικαίωμα μου να επιλέγω και να εκφράζομαι ελεύθερα και δημοκρατικά.

πηγή: Offsite