Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε για ακόμα μια χρονιά το 13ο Οικολογικό Φεστιβάλ Λακατάμιας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για ακόμα μια χρονιά, το Οικολογικό Φεστιβάλ Λακατάμιας, που έγινε την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στο Πάρκο Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας.

Στο Φεστιβάλ, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για οικολογικά  θέματα και τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος και να ασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες και κατασκευές.

Ο Δήμος Λακατάμιας, εκφράζει τις ευχαριστίες του  στους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς  και τους μαθητές των Σχολείων Λακατάμιας, Συνοικισμού Ανθούπολης και Τσερίου, που εργάστηκαν πολύ σκληρά για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ.  Ευχαριστίες και στο Τμήμα Δασών, στο Τμήμα Υδάτων, στον Κυπριακό Σύνδεσμο Μελισσοκόμων, στο Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ολύμπιον, στο Πανεπιστήμια Frederick, στην Green Dot, στο Υπουργείο Εργασίας και στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών που με την συμμετοχή τους στην εκδήλωση, βοήθησαν και αυτοί στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των Δημοτών της Λακατάμιας.

Η Δήμαρχος Λακατάμιας αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και τον χορηγό της εκδήλωσης,  τόνισε τη σημασία, το ενδιαφέρον και τη στήριξη του Δήμου σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος. Αναφέρθηκε επίσης και στη βράβευση του Δήμου για 5η συνεχόμενη χρονιά με το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου, αυτή τη φορά για το «Οικολογικό Φεστιβάλ Λακατάμιας» στην κατηγορία «Πολιτισμός και Περιβάλλον». Η βράβευση αυτή ανέφερε είναι πολύ σημαντική, αφού για ακόμα μια χρονιά, επιβραβεύονται οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, αλλά και την προώθηση και ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης του κοινού

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ΟΠΑΠ Κύπρου.