Με αυξημένους ρυθμούς οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα νησιά

{loadposition ba_textlink}

Με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζονται οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών στο Νότιο Αιγαίο, καθώς σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση των αρμοδίων αρχών το σύνολο των ατόμων που αποβιβάστηκαν παράνομα στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στην διάρκεια του περασμένου μήνα έφθασε τις 5.718.

Με τους ίδιους ρυθμούς συνεχίζονται οι αποβιβάσεις τον μήνα Ιούνιο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σήμερα έφθασαν στα νησιά Κω και Φαρμακονήσι, συνολικά 131 παράτυποι αλλοδαποί.

Συγκεκριμένα, σαράντα έξι (46) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα επί της προβλήτας του Φαρμακονησίου. Αλλοι σαράντα τρεις (43) εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα στις βορειοανατολικές ακτές του ίδιου νησιού. Τέλος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και συνελήφθησαν άλλα 42 άτομα.

Οι λιμενικές αρχές των νησιών βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα, δεδομένου ότι υπάρχουν εκτιμήσεις και πληροφορίες ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί η αυξημένη ροή των αφίξεων παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.

Πηγή: newsbeast.gr