Με PCR οι ταξιδιώτες από την Κίνα, σύσταση για μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

Το πράσινο φως έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο στα τέσσερα νέα μέτρα που πρότεινε κατά την σημερινή συνεδρία ο Υπουργός Υγείας, για περιορισμό της εξάπλωσης των νέων παραλλαγών της μετάλλαξης Όμικρον.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό ενέκρινε πρόταση για αρνητική εξέταση PCR εντός 48 ωρών από όλους του ταξιδιώτες από την Κίνα που φθάνουν στην Κύπρο. Επιπλέον, το πράσινο φως πήρε η σύσταση χρήσης μάσκας και αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε όλες τις πτήσεις προς την Κύπρο και σε όλους τους κλειστούς χώρους. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια σε ταξιδιώτες που φθάνουν στην Κύπρο. Εξέταση θα γίνεται επίσης σε λύματα αεροπλάνων και αεροδρομίων, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν νέες παραλλαγές.

Οι πιο πάνω προτάσεις κλείδωσαν κατά την χθεσινή συνεδρία του Υπουργού Υγείας με τους επιδημιολόγους. Ο αρμόδιος Υπουργός έστειλε το μήνυμα πως δεν υπάρχει εφησυχασμός, περάσαμε τα δύσκολα και δεν είναι ώρα για πανικό. Τόνισε ακόμη πως εάν χρειαστεί να παρθούν επιπλέον μέτρα, αυτό θα γίνει.

πηγή: alphanews.live