Μέχρι το Πάσχα αναμένεται να λειτουργήσει ο νέος χώρος στάθμευσης στη Λάρνακα

Μέχρι το Πάσχα αναμένεται να λειτουργήσει ο καινούργιος χώρος στάθμευσης στη Λάρνακα, ενώ η νέα Δημοτική Αγορά θα είναι έτοιμη τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αντρέας Βύρας.

Πρόσθεσε ότι «ο καινούργιος χώρος στάθμευσης που βρίσκεται στη νέα Δημοτική Αγορά της πόλης, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αφού αναμένεται να τελειώσουν ορισμένες μικρές εργασίες. Για τη Λάρνακα θεωρείται ένα πολύ σημαντικό έργο, αφού το κάθε εμπορικό κέντρο μιας πόλης χρειάζεται χώρους στάθμευσης και οι συμπολίτες μας ανέμεναν αρκετά χρόνια για τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου στο κέντρο της πόλης τους».

Πρόσθεσε ότι «ο νέος χώρος στάθμευσης θα δώσει ανάσα στην ομαλή λειτουργία του εμπορικού κέντρου αλλά κυρίως της νέας Δημοτικής Αγοράς της Λάρνακας, αφού βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τους δύο μεγάλους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 80 χώροι στάθμευσης ωστόσο υπάρχει προοπτική για κατασκευή άλλων τριών ορόφων χωρητικότητας 100 αυτοκινήτων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε πως «υπάρχουν στο έργο χώροι στάθμευσης για ΑΜεΑ αλλά και χώροι υγιεινής τόσο για το κοινό όσο και για ΑΜεΑ. Το έργο είναι σύγχρονο και προσφέρει όλες τις ανέσεις που πρέπει να διαθέτει ένας μοντέρνος χώρος στάθμευσης».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «ο δημοτικός χώρος στάθμευσης μαζί με την Δημοτική Αγορά θα στοιχίσει πέραν των 7 εκατομμυρίων ευρώ και θεωρείται ένα από τα σημαντικά έργα που έγιναν στην πόλη, αφού θα αναζωογονήσει και θα δώσει περαιτέρω προοπτική στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας».

Όσον αφορά τη νέα Δημοτική Αγορά, ο Δήμαρχος είπε πως «η ολοκλήρωση της καθυστερεί, αφού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν έχουν παραληφθεί ορισμένα υλικά από το εξωτερικό». «Υπολογίζεται ότι η Δημοτική Αγορά θα είναι έτοιμη μέχρι το καλοκαίρι, ωστόσο υπάρχει ερωτηματικό αναφορικά με τα καταστήματα λιανικού εμπορίου που θα φιλοξενηθούν στο χώρο», πρόσθεσε.

Το ίδιο, συνέχισε «συμβαίνει με τις καφετέριες και τα εστιατόρια που θα υπάρχουν στη νέα Δημοτική Αγορά αφού αυτό το διάστημα δεν προσφέρεται για ενοικιάσεις ενώ και οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για δημιουργία νέων χώρων εστίασης, δεδομένου ότι ο κόσμος είναι πολύ επιφυλακτικός».

Σημειώνεται πως τα έργα για τη νέα Δημοτική Αγορά ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2018, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες, δηλαδή μέχρι το Μάρτιο του 2020. Ωστόσο κατά τη διάρκεια των εργασιών προέκυψαν ορισμένα προβλήματα με τη θεμελίωση των μεταλλικών κατασκευών, αφού στις εκσκαφές στο χώρο εντοπίστηκαν μεγάλοι ογκόλιθοι ενώ υπήρχε και καθυστέρηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή: ΚΥΠΕ