Μεγάλοι κερδισμένοι Οικολόγοι, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ

Το μεγάλο ποσοστό αποχής μαζί με την επιλογή των πολιτών για μικρότερα κόμματα φαίνεται να είναι η μεγάλη έκπληξη των Βουλευτικών.

Οχτώ κόμματα θα είναι στη φετινή βουλή δυσκολεύοντας το έργο των μεγαλύτερων κομμάτων. ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ θα έχουν δύσκολο έργο όπως όλα δείχνουν αφού τα μικρότερα κόμματα δεν αποδυναμώθηκαν, όπως αρκετοί υπολόγιζαν, αλλά αντίθετα οι πολίτες τα επέλεξαν για να βρίσκονται στη νέα Βουλή. Μάλιστα δεν είναι μόνο η είσοδος τους που προβληματίζει τα μεγάλα κόμματα αλλά και ο αριθμός των εκπροσώπων των μικρότερων κομμάτων που «μπαίνουν» στη νέα Βουλή.

ΕΔΕΚ και Σιζόπουλος, αντίθετα από τις αντιδράσεις αρκετών και τον «πόλεμο» εναντίον του Προέδρου του κόμματος σχετικά με τις διαρροές για το Κυπριακό, φαίνεται να κρατούν τα ποσοστά του κόμματος κάτι που σίγουρα δεν αναμενόταν.

Οι Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών φαίνεται να βρίσκονται στη νέα Βουλή με δύο εκπροσώπους αυτή τη φορά. Αν και το κόμμα των Οικολόγων ξεκίνησε με σοβαρές απώλειες στα εσωτερικά του αυτό δεν δείχνει να επηρέασε το εκλογικό του αποτέλεσμα.

Επίσης το ΕΛΑΜ όπως φαίνεται «μπαίνει» στη Βουλή με δύο ή τρείς εκπροσώπους, ενώ αρκετοί δεν περίμεναν ούτε την απλή είσοδο του στα πολιτικά της χώρας. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν οι πολίτες έδωσαν μια νέα δυναμική στο νεοσύστατο κόμμα.

Η αποχή δεν βοήθησε τα μεγάλα κόμματα, κάτι που συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, καθώς η ψήφος εμπιστοσύνης των πολιτών στα μικρότερα κόμματα, έφερε τα άνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.