Μέτρα κατά της πανδημίας – Στον Χατζηπαντέλα οι εισηγήσεις των ειδικών

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση του οδικού χάρτη για τη διαχείριση της πανδημίας ενόψει φθινοπώρου, με τον κορωνοϊό να παραμένει για 3η συνεχόμενη χρονιά στη ζωή μας.

Εντός της ημέρας αναμένεται να έχει ενώπιον του τις εισηγήσεις των ειδικών ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα. Οι εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, με τις τελικές αποφάσεις να αφορούν στα πρωτόκολλα στα σχολεία και την επιτήρηση των μαθητών. Το Υπουργικό Συμβούλιο, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Πάντως μιλώντας στο Omegalive ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, είχε αναφέρει πως «οι ενέργειες που θα καθοριστούν, θα είναι είτε για την επιστροφή των μαθητών είτε για την επιτήρηση της κοινότητας με διαγνωστικούς ελέγχους είτε όσον αφορά την προώθηση των αντιϊκών φαρμάκων ενώ θα υπάρξει και σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με την προώθηση του εμβολιασμού».

Ενώ δεδομένη θεωρείται η επιστροφή των μαθητών με rapid test ανά χείρας διάρκειας 48 ωρών.

Την ίδια ώρα, τα μέτρα που αξιολογούνται είναι:

  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας στις σχολικές μονάδες από μαθητές άνω των 12 ετών.
  • Η υποβολή μαθητών σε συχνό δειγματοληπτικό έλεγχο.

Με τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας να θέτουν ως στόχο το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, να μην συμβάλει στην επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών, αναμένοντας τις επόμενες μέρες τις κατευθυντήριες οδηγίες.

πηγή: OMEGALIVE