Μετσόλα: Αποφασισμένη να βοηθήσει να επουλωθεί το χάσμα στην Κύπρο

Αποφασισμένη να γεφυρωθεί το χάσμα στην Κύπρο δήλωσε η νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

«Είμαι αποφασισμένη να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω να επουλωθεί το χάσμα στο νησί», δηλώνει στην εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ της Κύπρου η Ρομπέρτα Μετσόλα, τονίζοντας ότι εκείνο που επιθυμεί είναι ένα σύγχρονο και γεμάτο αυτοπεποίθηση Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η κ. Μετσόλα εξηγεί τις προτεραιότητες που έθεσε με την ανάληψη των καθηκόντων της, κάνοντας λόγο για την πρόθεσή της να στηρίξει τις αξίες της ΕΕ, του κράτους δικαίου, της Δικαιοσύνης, των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων, της Ευρωπαϊκής ιδέας, καθώς και για την ανάγκη αναζήτησης κοινών λύσεων στα μείζονα ζητήματα. «Θα ήθελα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αποτελέσει παράδειγμα σε παγκόσμιο επίπεδο για τα δικαιώματα των πολιτών, τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις τουρκικές απειλές έναντι της Κύπρου και της Ελλάδας και αν και κατά πόσον η Ευρώπη θα πρέπει να σκληρύνει τη στάση της έναντι της Τουρκίας, η κα Μετσόλα απαντά:

«Είμαι η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όχι κάποιας πολιτικής ομάδας. Η ΕΕ πρέπει να παραμείνει σταθερή, με αρχές και ενωμένη στη στάση της. Ως ΕΕ είμαστε πάντα έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μια πιο θετική και πιο συνεργάσιμη ατζέντα, αλλά μόνο εάν το επιτρέπουν όλες οι προϋποθέσεις που τίθενται. Υπό αυτή την έννοια, η μπάλα είναι σταθερά στο γήπεδο της Τουρκίας σε αυτό.

Οπως αναφέρει, «η πραγματική δύναμη της ΕΕ βρίσκεται στις αρχές της και στην ενότητά μας. Ετσι παραμένουμε αξιόπιστοι και ασκούμε επιρροή παγκοσμίως. Πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί, με αρχές και ενωμένοι στη στάση μας. Η ΕΕ έχει μεγαλύτερη ισχύ από ό,τι οι περισσότεροι θέλουν να παραδεχτούν. Πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε με σύνεση».

πηγή: zougla.gr