Μεξικό: 14χρονος σκότωσε 8 ανθρώπους σε πάρτι

«Ελ Τσάπο»… Θεωρείται ο ισχυρότερος βαρώνος ναρκωτικών στο κόσμο. Πρόκειται για τον Χοακίν Αρκιβάλντο Γκουσμάν Λοέρα από το Μεξικό.

Ένας 14χρονος στο Μεξικό φαίνεται να ζήλεψε την δόξα του, και αποφάσισε να γίνει μέλος μιας συμμορίας, να «βαφτιστεί» στη συνέχεια «Ελ Τσαπίτο» και τελικά να συλληφθεί για την δολοφονία 8 ανθρώπων σε ένα πάρτι.

Ανάμεσα στα πολλά τραγικά που εμπεριέχονται στην παραπάνω είδηση, είναι και ο σοβαρός τραυματισμός ενός νηπίου τριών ετών που βρισκόταν στο πάρτι, σύμφωνα με πληροφορίες από το people.com.

Μέλος συμμορίας ναρκωτικών με αρχηγό έναν 28χρονο

Ο «Ελ Τσαπίτο» και ακόμα ένας συνελήφθησαν για τις δολοφονίες.

Συνολικά εννέα μέλη της συμμορίας έχουν κατηγορηθεί για τη συμμετοχή τους στους φονικούς πυροβολισμούς. Οι ερευνητές εντόπισαν τους φερόμενους ως εκτελεστές μετά τη σύλληψη του αρχηγού της συμμορίας τους, του 28χρονου «El Lenguas», στις 25 Φεβρουαρίου.

Ο 14χρονος «Ελ Τσαπίτο» -του οποίου το πραγματικό όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα- έχει μεταφερθεί σε δικαστή ειδικού ελέγχου, που περιλαμβάνεται στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης για εφήβους, όπως δήλωσαν οι αρχές.

Τα άλλα κατηγορούμενα μέλη της συμμορίας μεταφέρθηκαν στο Σωφρονιστικό και Κοινωνικό Κέντρο Επανένταξης Νέζα-Μπόρντο.

Το πάρτι του τρόμου

Ο «Ελ Τσαπίτο» και ένα άλλο μέλος της συμμορίας, εισέβαλλαν με μοτοσυκλέτες στον χώρο που γινόταν το πάρτι, άνοιξαν στη συνέχεια πυρ κατά των παρευρισκόμενων και τράπηκαν σε φυγή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ασφάλειας και Προστασίας του Πολίτη του Μεξικού.

Τρεις ενήλικες έχασαν τη ζωή τους στον τόπο των πυροβολισμών και άλλοι πέντε άνθρωποι πέθαναν σε τοπικά νοσοκομεία όπου είχαν μεταφερθεί, ανέφεραν οι αρχές. Άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ανάμεσά τους ένα παιδί κάτω των 3 ετών και ένα παιδί κάτω των 14 ετών, πρόσθεσαν.

Ο βαρώνος «Ελ Τσάπο»

Τα εγκλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά μαστίζουν το Μεξικό τα τελευταία χρόνια και η αποχώρηση του «Ελ Τσάπο» -που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε ισόβια δεσμά το 2019 και βρίσκεται σήμερα φυλακισμένος σε κατάστημα κράτησης υψίστης ασφαλείας στις ΗΠΑ, αύξησε τα περιστατικά βίας- ανάμεσα κυρίως στις συμμορίες.

Πηγή: in.gr