Μιχαηλίδου για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Η γνώση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

Σε έναν καλό δρόμο συνεννόησης βρίσκεται το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού με τα μέλη της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, με την κ. Μιχαηλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Eνημέρωση», να τονίζει την προθυμία και τη διάθεση για ανταλλαγή απόψεων. 

Δέσπω Μιχαηλίδου – Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού

«Να φέρουμε αλλαγές σε ένα σύστημα που χρειάζεται αλλαγές, ιδίως στην περίπτωση της ψυχικής υγείας και στα παιδιά που είναι υπό την προστασία του κράτους. Εκεί είναι δύο τομείς που πρέπει να δούμε σοβαρά, όπως είναι και η περίπτωση των παιδιών που βρίσκονται σε αντίθεση με τον νόμο. Που ακόμα δεν έχουμε δημιουργήσει τις κατάλληλες δομές, δεν έχουμε κάνει τους Κανονισμούς…Κι εκεί έχουμε σοβαρά ελλείματα που πρέπει να τα τροχοδομήσουμε γρήγορα, τις όποιες ενέργειές μας. Δεν πρέπει να καθυστερούμε καθόλου, είμαστε πολύ πίσω.»

Ερωτηθείσα σχετικά με το κατά πόσο, στη χθεσινή της συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδού, απάντησε ότι προσπάθησε να το θέσει, αλλά δεν έγινε περαιτέρω συζήτηση από την πλευρά του κ. Χριστοδουλίδη.

Δέσπω Μιχαηλίδου – Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού

«Υπάρχει αυτή η διάχυτη αντίληψη ότι η γνώση για τα δικαιώματα θα οδηγήσει τα παιδιά μας σε ανεξέλεγκτες συμπεριφορές, θα είναι τα παιδιά μας αχαλίνωτα ως προς τις σεξουαλικές τους παρορμήσεις. Εκεί είναι η ανησυχία των γονιών και αυτό είναι λάθος. Και το είπα και το λέω. Η γνώση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ο αυτοέλεγχος και η αυτορύθμιση έρχονται και ενισχύονται από τη γνώση, από τις σωστές παιδαγωγικές μεθόδους. Είναι “όπλο” στα χέρια των παιδιών μας…»

Αυτό το σύννεφο πρέπει να αρχίσει σιγά σιγά να διαλύεται, σημείωσε η ίδια, καλώντας τους γονείς να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας όπου υπάρχει διαθέσιμο σχετικό υλικό.

πηγή: alphanews.live