Μικρός πρόεδρος για μεγάλο σωματείο;

Ντροπή και απογοήτευση αισθάνεται ο κόσμος του Απόλλωνα, ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που σχετίζονται με τον αγώνα της ομάδας με την Ανόρθωση και τους χειρισμούς που έγιναν από τη διοίκηση της λεμεσιανής ομάδας και ειδικότερα από τον πρόεδρο Νίκο Κίρζη, τον όποιον αποκαλούν Κιρζούι και όχι Κίρζη. Γιατί άραγε;

Tης Αλεξίας Καφετζή

Μπορεί η εξασφάλιση των τριών βαθμών στα χαρτιά, να προκάλεσε πρόσκαιρα ευφορία και να θεωρήθηκε ότι θα βοηθούσε την ομάδα, αλλά η συνέχεια όπως και η ψυχραιμότερη ανάλυση και αντιμετώπιση των γεγονότων έφεραν κατήφεια και στενοχώρια. Μάλιστα πολλοί θεωρούν αποκλειστικά υπαίτιο για την κατάσταση αυτή τον πρόεδρο ο οποίος αγωνίστηκε με νύχια και με δόντια, στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο και ο οποίος κίνησε γη και ουρανό για να εξασφαλίσει ο Απόλλων στις δικαστικές αίθουσες τους τρεις βαθμούς που έχασε καθαρά στον αγωνιστικό στίβο.

Πολλοί είναι οι παράγοντες του Απόλλωνα αλλά απλοί φίλοι και οπαδοί της ομάδας που νοιώθουν μειωμένοι με όσα έγιναν. Άσχετα αν τυπικά η Ανόρθωση βρίσκεται εν αδίκω, θεωρούν ότι κακώς ο κ. Κίρζης επέμενε μέχρι τέλους για να καταδικασθεί η ομάδα της Αμμοχώστου. Αν ο πρόεδρος του Απόλλωνα επεδείκνυε τον ίδιο ζήλο και θέληση, για να είναι η ομάδα στην απαραίτητη κατάσταση ώστε να κερδίσει μέσα στο γήπεδο τόσο την Ανόρθωση όσο και αργότερα το ΑΠΟΕΛ, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά για το όνομα και το κύρος της ομάδας της Λεμεσού.

Με τις ενέργειες όμως του κ. Κίρζη, η Ανόρθωση στερήθηκε εννιά βαθμούς που της στοίχισαν μια θέση στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, γεγονός που προκάλεσε τεράστια οικονομικά, αγωνιστικά και άλλα προβλήματα στη βαρωσιώτικη ομάδα. Πρόσθετα με τις ακατανόητες ενέργειές του, ο κ. Κίρζης ύψωσε τείχη μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, ενώ δημιούργησε και πικρίες μεταξύ των Βαρωσιωτών, ανεξάρτητα αν αυτοί ασχολούνται ή όχι με το ποδόσφαιρο και ανεξάρτητα αν υποστηρίζουν ή όχι την Ανόρθωση. Με όσα επιδίωξε και πέτυχε ο κ. Κίρζης προκάλεσε την οργή των Αμμοχωστιανών, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία ζουν και δραστηριοποιούνται στη Λεμεσό. Τα ψυχολογικά τείχη που έστησε μεταξύ Λεμεσιανών και των προσφύγων Βαρωσιωτών, θα περάσει πολύς καιρός για να εξαλειφθούν και η έχθρα που δημιουργήθηκε θα είναι αφορμή συχνών προστριβών σε διάφορα επίπεδα. Κατάφερε ακόμα ο κ. Κίρζης να κατατάξει την Ανόρθωση στο εχθρικό προς τον Απόλλωνα στρατόπεδο κάτι που ασφαλώς δεν είναι προς το συμφέρον της λεμεσιανής ομάδας, τόσο στο άμεσο μέλλον όσο και μακροπρόθεσμα.

Γενικά η εκτίμηση που επικρατεί είναι ότι ο πρόεδρος του Απόλλωνα φάνηκε πολύ μικρός για να διαχειριστεί το θέμα που προέκυψε. Το ζήτημα όμως είναι ότι, όπως σημείωναν φίλοι της ομάδας, στον κατήφορό του αυτό παρέσυρε και το ιστορικό σωματείο του Απόλλωνα και με τις ενέργειές του αμαύρωσε τη λαμπρή ιστορία του σωματείου.