ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ! «Θα στολίσουμε ίσως, δυο από τα μεγαλύτερα Χριστουγεννιάτικα δέντρα της Κύπρου», λέει στο 24Η ο Δήμαρχος Λευκάρων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ…ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΛΕΥΚΑΡΑ ή καλύτερα SanTa Lefkara δεν έχει!

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα, εντυπωσιακά και γραφικά χωριουδάκια της Κύπρου μας. Τι να πρωτοπεί και να πρωτογράψει κανείς για τα πανέμορφα Λεύκαρα, που αποτελεί έναν από τους πιο ξακουστούς προορισμούς του νησιού για ντόπιους και τουρίστες.

SanTa Lefkara λοιπόν και ο Δήμος μαζί με τους συντελεστές του, βρίσκονται σε πυρετώδεις και γιορτινές προετοιμασίες ενόψει και της Χριστουγεννιάτικης περιόδου!

Ο Δήμος ετοιμάζει πολλά για το κοινό, που σίγουρα θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις!

Το 24Η, ετοίμασε ένα πλήρες ρεπορτάζ για το τι ακριβώς ετοιμάζει ο Δήμος και συνομίλησε με τον Δήμαρχο Λευκάρων, κύριο Σοφοκλή Σοφοκλέους, ο οποίος μας αποκάλυψε και μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του Δήμου.

Χαρακτηριστικά μας ανέφερε ότι: «Φέτος για πρώτη φορά από την ίδρυση του Δήμου Λευκάρων που πάμε πίσω χρονικά, το 1883, θα στολίσουμε ίσως, τονίζω το ίσως, δυο από τα μεγαλύτερα Χριστουγεννιάτικα δέντρα της Κύπρου..

Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην φωταγώγηση το καλλιτεχνικό κομμάτι και τη διασκέδαση του κοινού θα αναλάβει η μοναδική Κύπρια τραγουδίστρια Στέλλα Γεωργιάδου, η οποία είναι και πρέσβειρα του Προορισμού Αριστείας της Ορεινής Λάρνακας.

Διαβάστε όλα όσα μας ανέφερε, αποκλειστικά στο 24Η για την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου στα Λεύκαρα:

«Καταρχάς θα ηθελα να συγχαρώ το Υφυπουργείο Τουρισμού για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία, να αναδείξει και να στηρίξει κυρίως Δήμους και Κοινότητες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτό τον θεσμό.

Δηλαδή, των Χριστουγεννιάτικων χωριών της Κύπρου.

Η επιλογή του Δήμου αποτελεί συνέχεια μιας προσπάθειας εδώ και πολλών χρόνων, τα Λεύκαρα να προβάλλονται δικαίως για την πολιτιστική τους κληρονομιά, για την αρχιτεκτονική τους, για τις τέχνες όπως το λευκαρίτικο κέντημα και Αργυροχοια, που έρχονται να «δέσουν»με την επιλογή του Δήμου από το Υφυπουργείο να είναι φέτος η μοναδική Κομωπολη από την πόλη και την επαρχία της Λάρνακας από τις εφτά συνολικά Παγκύπρια, το Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Μια είναι η φιλοδοξία και ο στόχος μας. Σε αυτές τις 51 ημέρες να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με έναν πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό τρόπο, όπως αρμόζει την περίοδο των Χριστουγέννων. Πολλές οι εκπλήξεις, πολλές οι εκδηλώσεις, ένας μοναδικός Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος.

Θα φιλοξενήσουμε μουσικά σχήματα, χορωδίες, και θα δώσουμε την ευκαιρία σε πολίτες να συμμετέχουν με δικά τους περίπτερα, παρουσιάζοντας προϊόντα απο τον πρωτογενή τομεα, πλούσια εδέσματα απο την κυπριακή παράδοση , χειροτεχνίες, που όλα τα πιο πάνω προβάλλουν  κυρίως την χώρα μας, την Κύπρο.

Ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος μας θα δώσει μια ξεχωριστή χαρά, κυρίως και όχι μόνο, στα παιδιά μας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να υπογραμμίσω, οτι φέτος για πρώτη φορά από την ίδρυση του Δήμου Λευκάρων που πάμε πίσω χρονικά, το 1883, θα στολίσουμε ίσως, τονίζω το ίσως, δυο από τα μεγαλύτερα Χριστουγεννιάτικα δέντρα της Κύπρου.

Η έναρξη το Χριστουγεννιάτικου μας χωριού και η φωταγώγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 17:00 με ένα πλούσιο πρόγραμμα για ολους. Το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιανουαρίου.

Αισθάνομαι την χαρά και την περηφάνια που φιλοξενούμε φέτος αυτόν τον θεσμό, αλλά ταυτόχρονα και την τεράστια ευθύνη που επομιζόμαστε όλοι οι συντελεστές. Σας διαβεβαιώ συλλογικά έχουμε εργαστεί επίμονα και υπεύθυνα και είμαι βέβαιος ότι θα ικανοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό όλους τους φίλους, τους επισκέπτες, που θα βρεθούν στα Λεύκαρα αυτή την περίοδο».