Μήνυμα στήριξης από τον Ολάντ στον Παπούλια

Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας, έστειλε ο Φρανσουά Ολάντ σε ευχαριστήρια απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον είχε συγχαρεί για την εκλογή του στη γαλλική Προεδρία.

«Γνωρίζω τις δυσκολίες και τα βάσανα που υφίσταται ένα μέρος του ελληνικού λαού καθώς και τα ερωτήματα προς το μέλλον. Οι δυο χώρες συνδέονται με βαθύτατους δεσμούς φιλίας και είναι πάντοτε η μία στο πλευρό της άλλης σε δύσκολες στιγμές», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Γάλλος Πρόεδρος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου.

«Η Γαλλία θα εργαστεί στο πλαίσιο της Ε.Ε. για να υποστηριχθούν οι προσπάθειες της Ελλάδας», συμπληρώνει ο κ. Ολάντ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, στο Παρίσι, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά τη θέση του υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

“Πρέπει να έχουμε επίγνωση των όσων έχουν συμβεί στην Ελλάδα”, σημείωσε ενώ χαιρέτισε τις προσπάθειες της Ελλάδας τα τελευταία 2,5 χρόνια.

“Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, αναμένουμε την έκθεση της τρόικας και τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.