Μοίρασαν φαγητό στους Θεσσαλονικείς

 

Η προσέλευση ήταν μεγάλη καθώς διανεμήθηκαν 27 τόνοι ντομάτες, αγγουράκια, πιπεριές και μελιτζάνες, μία δωρεά από τους παραγωγούς της Ιεράπετρας. Τα νέα μαθεύτηκαν γρήγορα, με αποτέλεσμα να προσέλθουν και μεμονωμένα άτομα από άλλες περιοχές, τα οποία όμως δεν ήταν στη λίστα των δικαιούχων που συνέταξαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και έτσι δεν παρέλαβαν τελικά τρόφιμα.

 

«Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση είναι καλοδεχούμενη και ο κόσμος ανταποκρίνεται πολύ θετικά όμως εκείνο που χρειάζεται είναι οικονομική βοήθεια για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και τους λογαριασμούς που καταφθάνουν καθημερινά» λέει στο ΑΜΠΕ η Ασπασία Λούβαρη, άνεργη που μέχρι πριν λίγο καιρό είχε δουλειά. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Σταυρούλα Νικολάου που δηλώνει ότι «από δουλειά δεν υπάρχει τίποτε» ενώ τα δύο της παιδιά είναι επίσης άνεργα και δεν γνωρίζει πόσο ακόμη θα μπορεί να πληρώνει το νοίκι του σπιτιού όπου κατοικεί.

 

Πρωτοβουλία είτε από την πολιτεία, είτε από τους δήμους, είτε από κοινωνικούς φορείς προκειμένου να οργανώσουν δράσεις προώθησης ανέργων στην εργασία ζητά, από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Παντέκος. «Η διανομή τροφίμων είναι πολύ καλή κίνηση, όμως ο κόσμος χρειάζεται εργασία. Εγώ είμαι άνεργος εδώ και 1,5 χρόνο και παρόλο που έχω κάνει αιτήσεις παντού, δεν κατάφερα να βρω δουλειά. Η ανάγκη για εργασία είναι ακόμη μεγαλύτερη για τους ανέργους που πλησιάζουν στη σύνταξη και πλήττονται περισσότερο από την έλλειψη εργασίας» σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.