“Μπήκε” δυναμικά η Κυβέρνηση Τσίπρα

{loadposition ba_textlink} 

Φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις βάζει η νέα ελληνική Κυβέρνηση

“Η κεντρική τοποθέτηση της Κυβέρνησης είναι ότι θα σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των υποδομών που εξυπηρετούν και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας”, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης, αναφορικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων. Την απόφαση της νέας κυβέρνησης να σταματήσει άμεσα κάθε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αλλά και την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), ανακοίνωσε, εξάλλου, με δηλώσεις του στον ΣΚΑτ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Σπίρτζης παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ανέφερε ότι οι προτεραιότητες του ως Υπουργού, θα είναι αυτά που έχουν ειπωθεί έως τώρα από το ΤΕΕ και τον επιστημονικό κόσμο. Πρέπει, είπε, να γίνουν ιεραρχήσεις των προγραμμάτων και των δημοσίων επενδύσεων και των έργων και πρόσθεσε ότι τα έργα πρέπει να υπηρετούν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ανέφερε, τέλος, ότι σε θεσμικό επίπεδο θα δούμε πολλούς τομείς που τα τελευταία 4-5 χρόνια είχαν αποδιοργανωθεί πλήρως με απανωτές διατάξεις.

Ο κ. Λαφαζάνης από πλευράς του δήλωσε σχετικά με τη ΔΕΗ, ότι “θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ρεύμα πιο φθηνό για να τονώσουμε την ανταγωνιστικότητα και να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά”.

Ανάκληση όλων των αντισυνταγματικών απολύσεων εξήγγειλε ο Κατρούγκαλος

Τη δέσμευση ότι όλες οι απολύσεις, οι οποίες έχουν γίνει αντισυνταγματικά, θα ανακληθούν, επανέλαβε ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι θα ανακληθούν όλες οι αντισυνταγματικές απολύσεις και αυτές των οποίων δεν έχει προηγηθεί αξιολόγηση, όπως επίσης και οι διαθεσιμότητες. Παράδειγμα οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες και οι καθηγητές”, δήλωσε σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σταθμού.

Ερωτηθείς για την ΕΡΤ, παράθεσε την άποψή του, καθώς όπως είπε το θέμα δεν είναι της δικής του αρμοδιότητας: “ό,τι είπα για τις άλλες περιπτώσεις, ισχύει και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Επιστροφή στην ΕΡΤ δεν σημαίνει επιστροφή στην ΕΡΤ πριν το μαύρο, αλλά στην ΕΡΤ που ακολούθησε το μαύρο”, σημείωσε ως προς τη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και πρόσθεσε ότι ως προς τον έλεγχό της, σκοπός είναι “η ΕΡΤ να ελέγχεται από την κοινωνία και όχι από κάθε κυβέρνηση ανάλογα με τα συμφέροντά της”.

Πηγή: ΚΥΠΕ