“Μπρούσκο”, βρε κάτι μας θυμίζει…

 

Της Ζώης Αυγουστή 

Το «Μπρούσκο» είναι αντικειμενικά μια πολύ καλή σειρά, ιδιαίτερα για τα κυπριακά δεδομένα, καλογυρισμένη, σε Αθήνα, Κρήτη και φυσικά Κύπρο, με ένα κατά τη γνώμη μου πολύ καλό καστ ηθοποιών.

Ακολουθείστε μας στο facebook και στο twitter. 

Μη μου πείτε όμως πως δεν έχετε προσέξει τις ομοιότητες με την σειρά και πάλι του Ant1, «Της αγάπης μαχαιριά», στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Κώστας Σόμερ και ο Ιωσήφ Μαρινάκης (ήδη σου βρήκαμε δυο λόγους για να θυμάσαι τη σειρά)! 

Η αφίσα

 

Ας ξεκινήσω από τα απλά και να σταθώ στα χρώματα της αφίσας που και στις δύο περιπτώσεις επικρατεί το κόκκινο. Τώρα συμβολίζει το κρασί, συμβολίζει το αίμα που θα χυθεί ίσως σε επόμενα επεισόδια…θα μας δείξει ο χρόνος.

 

Η ιστορία

Η υπόθεση του έργου κλασσικά και στις δύο περιπτώσεις, οι δύο οικογένειες έχουν κόντρα μεταξύ τους, ίσως και μίσος σε κάποιες περιπτώσεις και η μια οικογένεια προσπαθεί να καταστρέψει την άλλη. Το μίσος που διακατέχει τις δύο οικογένειες προς το παρών στο «Μπρούσκο», δεν είναι τόσο έντονο αλλά, μπροστά στις τηλεοράσεις μας είμαστε και θα το δούμε! 

Ο απαγορευμένος έρωτας

 

Ο έρωτας στις σειρές πουλάει. Ο απαγορευμένος ακόμη περισσότερο! Έτσι και στις δύο ιστορίες ο μεγάλος έρωτας που γεννιέται ανάμεσα σε πρόσωπα των δύο οικογενειών, είναι παράνομος, απαγορευμένος και θυελλώδης! Μόνο που στο «Μπρούσκο» είναι και παντρεμένοι και περιπλέκονται ακόμη περισσότερο τα πράγματα!

 

Η δύναμη της γυναίκας

Και στις δύο ιστορίες πίσω από τις καταστροφές και στα φονικά (φονικά να ήθελες στης «Αγάπης Μαχαιριά», ξεκληρίστηκε όλο το κάστ μέχρι το τέλος της σειράς), κρυβόταν μια γυναίκα που διάταζε και οι υπόλοιποι εκτελούσαν! Στο «Μπρούσκο» είναι η αδελφή που έχει προδοθεί από τον Κούλλη Νικολάου, στης «Αγάπης μαχαιριά» ήταν η μάνα του Σόμμερ.

 

Κατά τα άλλα στο «Μπρούσκο» δεν βλέπουμε τόση μαυρίλα, όπως στης «Αγάπης μαχαιριά» , οι πρωταγωνιστές ζούνε Χανιά, άρα δεν είναι με παραδοσιακές στολές, έχει ωραία τοπία και πιο ωραίους άντρες (γιατί αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει)!