Ν. Συλικιώτης: Σύντομα απαντήσεις από την Κίνα

silikiotisepafes

 

Απαντήσεις από την Κίνα τόσο σε σχέση με το ενδεχόμενο παραχώρησης διακρατικού δανείου στην Κυπριακή Δημοκρατία όσο και για το θέμα συμμετοχής Κινέζων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Λαϊκής Τράπεζας μέχρι την Παρασκευή, δήλωσε ότι αναμένει ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης.

Ο κ. Συλικιώτης, όπως ο ίδιος δήλωσε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του έργου του Υπουργείου του, μετέβη στην Κίνα ως απεσταλμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας Μιχάλη Σαρρή σε μια επίσκεψη “διερευνητικού χαρακτήρα”, όπως τη χαρακτήρισε.

Εξήγησε ότι στις επαφές δεν τέθηκε μόνο το θέμα σύναψης διακρατικού δανείου, αλλά και το θέμα της Λαϊκής Τράπεζας.

“Στην Κίνα δεν συζητούμε μόνο για διακρατικό δάνειο, είναι μαζί με το θέμα της Λαϊκής διότι απ` εκεί ξεκίνησε. Είναι η Λαϊκή που συζητούσε και εκεί αναπόφευκτα ενεπλάκη και το κράτος από τη στιγμή που το κράτος θέτει θέμα ανακεφαλαιοποίησης της Λαϊκής”, εξήγησε.

“Ενώ υπάρχει θετική διάθεση, εντούτοις αναμένουμε τις επόμενες μέρες να έχουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και οι απαντήσεις βεβαίως αφορούν συνολικά τα θέματα, δεν αφορούν μόνο τα δάνεια”, είπε.

Σε ερώτηση για το πότε αναμένονται τα αποτελέσματα των επαφών του, ο κ. Συλικιώτης είπε “εντός της εβδομάδας, μέχρι την Παρασκευή θα ξέρουμε”.

Αν και ερωτήθηκε σχετικά, ο κ. Συλικιώτης απέφυγε να αναφερθεί στα ποσά που συζητήθηκαν κατά τις επαφές του με Κινέζους αξιωματούχους.