Νέα γκάφα με εξεταστικό δοκίμιο – Για κάποιους το άγνωστο κείμενο δεν ήταν τόσο… άγνωστο!

Πρόβλημα προέκυψε με το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών της Γ’ Γυμνασίου, με την Αντιπρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, Ρένα Γιαβρή, να δηλώνει στο OMEGAlive πως όπως ήταν αναμενόμενο, προκλήθηκε αναστάτωση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κα Γιαβρή, έγινε αντιληπτό ότι το κείμενο που βρισκόταν στην εξέταση, ενώ θα έπρεπε κανονικά να ήταν άγνωστο για όλους, εντούτοις είχε διδαχθεί σε ένα σχολείο της Λευκωσίας, με αποτέλεσμα μερικοί μαθητές να γνωρίζουν τις απαντήσεις σε αντίθεση με την πλειοψηφία.

«Μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας, ενημερωθήκαμε ότι έχει δοθεί ένα κείμενο το οποίο είχε διδαχθεί σε ένα συγκεκριμένο σχολείο στη Λευκωσία. Κάπου εκεί προκύπτει πρόβλημα, αφού μερικοί μαθητές γνώριζαν το άγνωστο κείμενο, ενώ μερικοί άλλοι το έβλεπαν για πρώτη φορά. Οι καθηγητές το αναγνώρισαν και ενημέρωσαν αμέσως ότι το κείμενο είχε διδαχθεί, αλλά είναι πιθανό κάποιος να μην το είχε δει, αφού κανονικά η διαδικασία προνοεί ότι κάθε σχολείο που διδάσκει κάποια κείμενα τα στέλνει στο Υπουργείο, ώστε να μην συμπεριληφθούν στην εξέταση», εξήγησε η κα Γιαβρή.

Με την κα Γιαβρή να διευκρινίζει πως αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση για το πώς θα κατανεμηθούν δίκαια οι μονάδες, αφού οι μαθητές ήδη διαμαρτύρονται.

πηγή: OMEGALIVE