Νέοι από την Youth Dynamics ενημερώθηκαν για τις πράσινες δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Αγλαντζιάς

Τριάντα νέοι απο την οργάνωση  Youth Dynamics επισκέφτηκαν τον Δήμο Αγλαντζιάς στις 5/7/22 στα πλαίσια του σχεδίου αλληλεγγύης “Σώσε τη γειτονιά σου, σώσε το μέλλον σου” και συναντήθηκαν με την αρμόδια λειτουργός του Δήμου για  το πρόγραμμα ολιστικής διαχείρισης αποβλήτων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα  αποτελεί μια ορθολογιστική μέθοδο διαχείρισης των αποβλήτων που σκοπό έχει να συνδέσει την παραγωγή αποβλήτων με τη χρέωση για τα σκύβαλα. Μέσα από το πρόγραμμα, οι δημότες μπορούν να περιορίσουν σημαντικά το κόστος των απορριμμάτων που πλήρωναν έως τώρα με την πρακτική εφαρμογή της φιλοσοφίας Εξοικονομώ-Περιορίζω-Επαναχρησιμοποιώ-Ανακυκλώνω.

Με τον περιορισμό των αγορών μας σε αυτά που πραγματικά έχουμε ανάγκη, περιορίζουμε την παραγόμενη ποσότητα απορριμμάτων και εξοικονομούμε και χρήματα. Πολλά από τα παραγόμενα απόβλητα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αφού τύχουν επιδιόρθωσης, μετατροπής ή δοθούν σε κάποιον που τα έχει ανάγκη. Παράλληλα αυξάνονται σημαντικά τα ειδη των απορριμμάτων που ανακυκλώνονται Η χρέωση σκυβάλων πλέον εξαρτάται από τον όγκο των απορριμμάτων που δεν διαχωρίζονται. Έτσι, οι ευαισθητοποιημένοι δημότες που παράγουν λιγότερα απόβλητα και διαχωρίζουν ορθά, εξοικονομούν σημαντικά ποσά.

Οι νέοι ενημερώθηκαν επίσης για άλλες πράσινες δράσεις του Δήμου Αγλαντζιάς, όπως η  ανακύκλωση, τα πράσινα απόβλητα, η εφαρμογή της Κομποστοποίησης, όπου εύκολα και ανέξοδα παράγεται φυσικό λίπασμα για τα φυτά και τα δέντρα στη αυλή της οικίας μας όπως και την υπηρεσία περισυλλογής των απορριμμάτων του xαρτιού που παρέχεται στους δημότες χωρίς καμία χρέωση.

Μέσα από το σχέδιο Αλληλεγγυης “Σώσε τη γειτονιά σου, σώσε το μέλλον σου”, οι διοργανωτές προσδοκούν στην υιοθέτηση οικολογικού τρόπου ζωής από την νεολαία και να καλλιεργήσουν στους συμμετέχοντες το συναίσθημα της αλληλεγγύης για το περιβάλλον ώστε μέσα από διάφορες δραστηριότητες να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση.

Επιπρόσθετα οι νέοι θα ενημερωθούν σχετικά με τις αξίες της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης, της κομποστοποίησης και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με τη πράσινη ανάπτυξη, του Βιώσιμους στόχους των Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, συμπληρώνει.