Ο Ζοζέφ Ντολ νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος

H ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), η οποία εκπροσωπεί 73 κόμματα σε 39 χώρες, εξέλεξε σήμερα νέο Πρόεδρο το Γάλλο Ζοζέφ Ντόλ, ο οποίος διαδέχεται τον αποβιώσαντα πρόεδρο Βίλφριντ Μάρτενς.

Ο Ζοζέφ Ντολ που είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στην Ευρωβουλή εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία, λαμβάνοντας 112 επί συνόλου 124 ψήφων.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου, οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, μελών του ΕΛΚ, παραμονές των ευρωεκλογών του Μαϊου και των κρίσιμων αναμετρήσεων στα κράτη μέλη», δήλωσε ο κ. Ντολ, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχίσει την εξαιρετική δουλειά του προκατόχου του Βίλφριντ Μάρτενς.

Ο κ. Ντολ πρόσθεσε ότι η προεδρία του θα έχει τρεις αρχές: ενότητα, συνέχεια και υπευθυνότητα. «Θα χρησιμοποιήσω όλη την ενέργεια μου προκειμένου να πείσω τους Ευρωπαίους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ μιας Ευρώπης που εργάζεται γι΄αυτους, εννοώντας την πολιτική «οικογένεια» του ΕΛΚ» κατέληξε ο Ζοζέφ Ντολ.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΕΛΚ, στην οποία από κυπριακής πλευράς μετέχει ο ΔΗΣΥ και ελληνικής η Ν.Δ. είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό εδρών στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

 

Πηγη: ΚΥΠΕ