ΝΕΟΤΕΡΑ: ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ το βιβλίο από νηπιαγωγείο στη Λευκωσία μετά τις αντιδράσεις και τον σάλο που δημιουργήθηκε

«Φαίνεται ότι αυτό το βιβλίο προκαλεί. Έχει αποσυρθεί», ανέφερε ο Διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Μάριος Στυλιανίδης.

Σάλο έχει προκαλέσει το τελευταίο 24ωρο η είδηση για εικόνες σε βιβλίο, που δόθηκε σε νηπιαγωγείο που προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας.

Ο Διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Μάριος Στυλιανίδης, μίλησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και ανέφερε ότι όντως στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο έγινε μια δωρεά 50 βιβλίων πέρσι από τον Σύνδεσμο Γονέων.

«Φαίνεται ότι μεταξύ των 50 βιβλίων ήταν και το συγκεκριμένο και από φέτος τον Σεπτέμβρη, το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο έκανε ένα πρόγραμμα δανειστικής βιβλιοθήκης για να παίρνουν τα παιδιά κάποια από αυτά τα βιβλία, δηλαδή το κάθε παιδί να παίρνει ένα βιβλίο σπίτι κάποιες μέρες, να το διαβάζει με τους γονείς κ.λπ. Για το συγκεκριμένο βιβλίο υπήρξε αντίδραση από μητέρα και το σχολείο το απέσυρε όταν ήρθαν κοντά του αυτές οι διαμαρτυρίες.

«Ναι, όντως ευσταθεί ότι αυτό το βιβλίο δόθηκε σε νηπιαγωγείο».

Πολλά σχολεία, αγοράζουν βιβλία για να ενισχύσουν την βιβλιοθήκη τους και μπορεί αυτή η βιβλιοθήκη να λειτουργεί και ως δανειστική για παιδιά.

«Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό εδώ. Το μεμπτό είναι εκεί όπου επιλέγονται κάποια βιβλία, τα οποία προκαλούν. Φαίνεται ότι αυτό το βιβλίο προκαλεί. Έχει αποσυρθεί», ανέφερε.

 

ΜΧ