Νικολαΐδης: Μπορεί να έχουμε και στην Κύπρο ένα ακραίο φαινόμενο βροχόπτωσης

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, ο οποίος μίλησε για τις σημερινές έντονες βροχοπτώσεις που αναμένονται σήμερα.

Αρχικά μίλησε για τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τις προηγούμενες μέρες την Ελλάδα. «Ήταν ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο ιδιαίτερα για την περίοδο του πρώτου δεκαήμερου του Σεπτεμβρίου στην Ανατολική Μεσόγειο».

Συμπλήρωσε ότι κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να δούμε ένα παρόμοιο φαινόμενο και στην Κύπρο. «Δεν κινδυνολογώ αλλά κανένας δεν ανέμενε στην Ελλάδα ότι θα έχουμε τέτοιας έντασης φαινόμενο. Με τη λογική ότι τίποτε δεν αποκλείεται, μπορεί να έχουμε και εμείς στην Κύπρο ένα φαινόμενο ισχυρής έντασης βροχής σε μια περίοδο που δεν το περιμένουμε».

Μιλώντας για την πορτοκαλί προειδοποίηση που εκδόθηκε το πρωί της Δευτέρας, ανέφερε ότι κρίθηκε αναγκαίο να εκδοθεί καθώς η Κύπρος βρίσκεται σε μια περιοχή όπου υπάρχει αρκετά χαμηλή πίεση. «Η κλιματική αλλαγή μπορεί να δώσει ακραίο καιρό». Συμπλήρωσε ότι σε αρκετές περιοχές της Κύπρου αναμένονται ακραία φαινόμενα».

Τέλος, ανέφερε ότι το σύστημα Daniel έχει διαλυθεί.

πηγή: SIGMALIVE