Ντροπή: ΜΑΤ σπρώχνουν ανάπηρους στην Αθήνα! (vid)

Ένταση και εικόνες ντροπής έξω από τη Βουλή, όταν κατά τη διαμαρτυρία ατόμων με αναπηρία στο κέντρο της Αθήνας, τα ΜΑΤ δε δίστασαν να απωθήσουν τους ανθρώπους που διαδήλωναν, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των επιδομάτων τους.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι είχαν στηθεί δύο κλούβες των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή, όπου και έφτασε αντιπροσωπεία των ΑμεΑ για να επιδόσει ψήφισμα στη Βουλή.

Όταν επιχείρησαν να περάσουν οι διαδηλωτές από τον αστυνομικό κλοιό, τότε άνδρες των ΜΑΤ δε δίστασαν να απωθήσουν με τις ασπίδες τους τα ΑμεΑ.

Άλλη αντιπροσωπεία των ΑμεΑ κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και μετά από διαπραγματεύσεις εισήλθε στον χώρο, συνάντησε τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και επέδωσε το σχετικό ψήφισμα.

Τα ΑμεΑ κάνουν λόγο για αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση, συνδέοντάς την “άμεσα με την αποδιοργάνωση του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και με την κατάργηση στοιχειωδών κοινωνικών παροχών που λάμβαναν μέχρι πρόσφατα”.

Ζητούν, μεταξύ άλλων, να προστατευθούν τα αναπηρικά επιδόματα, να μη γίνει καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε εφάπαξ, σε μισθούς υπαλλήλων ΑμεΑ του Δημοσίου και ΔΕΚΟ και να μην καταργηθεί καμία ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση, έως ότου καταρτιστεί ένα αντικειμενικά δίκαιο, προοδευτικό ενιαίο φορολογικό σύστημα.Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα, διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.