Ο Χριστόφιας αφήνει πίσω του πολύτιμη κληρονομιά

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ανθρώπινη Ασπίδα» της Λένιας Τακούσιη- Χριστοφόρου, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, διερωτήθηκε «μήπως δεν θα μπορούσαμε, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ να σκύβαμε το κεφάλι σε όσους φωνάζουν από τη μια ότι πρέπει να κάνουμε κάθε είδους υποχώρηση από αρχές στο Κυπριακό, ή σε όσους φωνάζουν από την άλλη ότι πρέπει να κυνηγούμε χίμαιρες, στο όνομα ενός παρεξηγημένου πατριωτισμού».
 
Διερωτήθηκε, ακόμη, «μήπως δεν θα μπορούσαμε να πάψουμε να υποβάλλουμε τη θέση  ότι οφείλει και ο πλούτος, κυρίως αυτός, να πληρώσει το δικό του σημαντικό μερίδιο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ή μήπως δεν θα μπορούσε να υποταχτεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ σε όλους όσοι νυχθημερόν προσπαθούν να πείσουν ότι πρέπει να γονατίσουν οι εργαζόμενοι για να βγούμε από την κρίση».
 
Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «παρόλο το κόστος δεν το πράξαμε και όπως γράφτηκε, δεν υπάρχει ουδετερότητα σε αυτές τις θέσεις».
 
«Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ πολεμήθηκαν και πολεμούνται ακριβώς γιατί εκφράζουν αυτές τις θέσεις και όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι να διαγράψουν αυτές τις αλήθειες, ματαιοπονούν», είπε ο Άντρος Κυπριανού.
 
Πρόσθεσε ότι «αυτό το γνωρίζει και το αναγνωρίζει ένα μεγάλο κομμάτι του κυπριακού λαού, το οποίο πιστώνει στον Πρόεδρο και στο ΑΚΕΛ ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια στον αγώνα για τα συμφέροντα του τόπου».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «μια μικρή απόδειξη αυτής της εκτίμησης, δίνει η Λένια με το βιβλίο το οποίο παρουσιάζεται σήμερα».
 
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν κουράγιο στον Πρόεδρο Χριστόφια και δύναμη για τη συνέχιση της προσφοράς του στον Τόπο και στον Άνθρωπο».
 
Αναφερόμενος στη Λένια Τακούσιη-Χριστοφόρου και στο βιβλίο της «Ανθρώπινη Ασπίδα», ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «όλοι όσοι γνωρίζουμε τη Λένια, ξέρουμε ότι κρύβει μέσα της δύναμη ανεξάντλητη και είναι πραγματική αγωνίστρια της ζωής».
 
Ο κ. Κυπριανού είπε ότι «το αξιοθαύμαστο στην περίπτωση της, είναι ότι παρόλο τον προσωπικό αγώνα που οι περιστάσεις την ανάγκασαν να δίνει και να κερδίζει κάθε μέρα, δεν παραιτήθηκε από το συλλογικό αγώνα».
 
Αναφέρθηκε στον αγώνα της συγγραφέως «για την Κύπρο και το λαό μας, μέσα από τις γραμμές του Λαϊκού Κινήματος, τον αγώνα για το αύριο, ένα αύριο της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης».
 
Ο κ. Κυπριανού είπε ότι πρόκειται για ένα αγώνα «πραγματικά όμορφο, μέσα στον οποίο ανδρώθηκαν προσωπικότητες όπως ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, στον οποίο είναι αφιερωμένο το βιβλίο της Λένιας και η σημερινή σεμνή εκδήλωση».
 
Ο Δημήτρης Χριστόφιας, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο σημαντικές πολιτικές φυσιογνωμίες του Τόπου και του Λαϊκού Κινήματος, τόσο στην Κύπρο, όσο και διεθνώς και πολλά μπορούν να λεχθούν για τη δράση και την προσφορά του στον Τόπο, στο λαό μας και στο Κόμμα μας».
 
Ανέφερε ότι «ένα από τα πιο σημαντικά, είναι πως ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι η ζωντανή απόδειξη της ρήσης του Μαχάτμα Γκάντι, που υποβάλλει ότι ‘πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να έρθει’».
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές παρακαταθήκες της πολύχρονης πολιτικής παρουσίας του Προέδρου Χριστόφια, ότι αποτελεί ένα ακτινοβόλο παράδειγμα για όλους όσοι βρισκόμαστε συνειδητά στρατευμένοι στην υπόθεση του Ανθρώπου».
 
Ο κ. Κυπριανού είπε ότι όπως αναφέρει και στον πρόλογο του βιβλίου, «ο Δημήτρης Χριστόφιας δίδαξε σε πολλούς από εμάς τι σημαίνει να είσαι στην πάλη νύχτα – μέρα, τι σημαίνει να σε ταλαιπωρεί η κούραση, ο πόνος, η αρρώστια και εσύ να τα υπερβαίνεις, παίρνοντας δύναμη από τον ίδιο το σκοπό του αγώνα: το ξεσκλάβωμα της πατρίδας, το ξεσκλάβωμα του ανθρώπου».
 
Καταλήγοντας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, είπε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας δίδαξε σε πολλούς, «τι σημαίνει να κάνεις πραγματικό βίωμα και στάση ζωής όλα τα ευγενή ιδεώδη της ακατανίκητης θεωρίας που καθοδηγεί το Κόμμα μας, δίνοντας τα όλα στο αγώνα χωρίς υπολογισμούς και εγωιστικές, προσωπικές βλέψεις και φιλοδοξίες».