Ο Δήμαρχος Σωτήρας «ξεκαθαρίζει» για τα δάνειά του

Ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας ξεκαθαρίζει πως τα δάνεια που έχει στην Τράπεζα είναι εξυπηρετούμενα και η περίληψη του ονόματος του και της εταιρείας του στη «Λίστα Γιωρκάτζη» είναι λανθασμένη και παραπλανητική.

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Τάκκας αναφέρει πως «με έκπληξη έχω γίνει θεατής από τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τη δημόσια συμπερίληψη του ονόματός μου και της εταιρείας μου στην περίφημη `Λίστα Γιωρκάτζιη`. Ως εκ τούτου επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι η συμπερίληψή του ονόματος της εταιρείας μου G. TAKKAS EDUCATIONAL COLLEGE LTD είναι προϊόν κακής πληροφόρησης, λανθασμένη, παραπλανητική και τουλάχιστον ατυχής καθότι όλα ανεξαιρέτως τα δάνεια είναι εξυπηρετούμενα και καταβάλλονται κανονικά οι δόσεις» αναφέρει προσθέτοντας πως «η ίδια η λίστα αναφέρει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για εξυπηρετούμενα δάνεια».

Ο Δήμαρχος Σωτήρας προσθέτει ακόμα ότι «μετά λύπης έχω παρατηρήσει ότι η δημοσιοποίηση της `Λίστας Γιωρκάτζιη` από τη Βουλή αλλά και η συμπερίληψη, όπως αποδεικνύεται, αρκετών πολιτών που ουδεμία σχέση έχουν με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, έχει προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που διακηρύττουν ότι επιθυμούν οι βουλευτές, με αποτέλεσμα εταιρείες χωρίς καμία ευνοϊκή μεταχείριση από τραπεζικά ιδρύματα, να παρακολουθούν τα ονόματά τους να διασύρονται δημόσια».

Στην επιστολή του ο κ. Τάκκας σημειώνει πως «η μέχρι τώρα πορεία μου έχει αποδείξει ότι τηρώ όλες τις οικονομικές μου υποχρεώσεις τόσο προς τα τραπεζικά ιδρύματα όσο και ως προς το κράτος και ουδέποτε έδωσα αφορμή ώστε το όνομα το δικό μου ή της εταιρείας μου να διασύρονται δημόσια».

Ως απόδειξη, ο Δήμαρχος επισύναψε στην επιστολή του «πιστοποιητικά από την Τράπεζα Κύπρου τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα και χωρίς περαιτέρω επεξηγήσεις την κατάσταση του δανείου μου ως εξυπηρετούμενο και ότι εξυπηρετείται κανονικά ενώ τα άλλα δύο έχουν ήδη εξοφληθεί». «Επιφυλάσσω τα νόμιμα δικαιώματά μου για τυχόν ζημιές από την παράνομη δημοσιοποίηση της εταιρείας και του ονόματός μου» καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ