Ο Φ. Κωνσταντινίδης στο 24Η, βρέθηκε λύση για καταπακτή, ποια η σημερινή κατάσταση του οπαδού της ΑΕΚ

Ο Γενικός Διευθυντής του Γ.Σ.Π,  κύριος Φοίβος Κωνσταντινίδης, μίλησε στο 24Η και ανέφερε τα όσα λέχθηκαν και αποφασίστηκαν στην προχθεσινή συνάντηση που είχε με το συμβούλιο για την εξεύρεση λύσης όσον αφορά την καταπακτή και το σοβαρό περιστατικό που συνέβη πριν λίγους μήνες με τον σοβαρό τραυματισμό οπαδού της ΑΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο οπαδός βρισκόταν στη Νότια κερκίδα του σταδίου ο οποίος έπεσε στην καταπακτή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά κσι να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μιλώντας σήμερα στο 24Η, ο κύριος Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στις δυο λύσεις που συζητήθηκαν στην συνάντηση της Δευτέρας με το συμβούλιο, για μείωση του κινδύνου και προστασία των φιλάθλων.

Πάντως, τόνισε πως εάν δεν είναι προσεκτικό το κοινό και πανηγυρίζει με τέτοιο τρόπο, τότε άμεσα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Η μια λύση λοιπόν όπως μας επισήμανε είναι να ψηλώσει το περιτειχισμα κατά μήκος της κερκίδας, μπροστά από την τάφρο και η δεύτερη λύση είναι να μπει κάτι μέσα στην τάφρο το οποίο θα μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Μάλιστα, όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά σκέψη τους είναι σε αρχικό στάδιο να υλοποιηθεί το πρώτο. «Μιλάμε για τεσσερα μετρα καταπακτή, 3 μέτρα είναι η τάφρος και ένα μέτρο το περιτείχισμα, το οποίο θα καλύπτει μια απόσταση 40-50 μετρα στο κάθε πέταλο της νότιας και της βόρειας κερκίδας».

Όσον αφορά για το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή, το πρώτο στάδιο θα υλοποιηθεί άμεσα.

«Ότι μέτρο και να πάρουμε αν δε σέβονται και δεν προσέχουν οι ίδιοι το εαυτό τους θα έχουμε συνεχώς προβλήματα», δήλωσε στο 24Η.

Ποια η κατάσταση υγείας του οπαδού της ΑΕΚ:

Σε ερώτηση μας για το ποια είναι η σημερινή κατάσταση υγείας του οπαδού της ΑΕΚ ο κυριος Κωνσταντινίδης ανάφερε: « Ο άνθρωπος έγινε καλά, πήγε σπίτι του και βρίσκεται σε καλή κατάσταση από όσο γνωρίζω…».

Χρεώσεις και πάρκινγκ/Πότε τίθεται σε εφαρμογή:

Όπως μας επισήμανε εγκρίθηκε η συμφωνία με το Υπουργείο όπου και καταλήξανε και θα βρεθούν εντός της άλλης εβδομάδας για τα διαδικαστικά και την τελική συμφωνία των δυο πλευρών.

«Απο τη στιγμή που υπάρχει μέχρι και σήμερα αυτή η κατάσταση με τα σκουπίδια και την ακαταστασία θα μπουν χρεώσεις «Δεν σέβονται τίποτα μέχρι σήμερα, έρχονται με το σάντουιτς και τον καφέ και πετάνε τα σκουπίδια στον χώρο του σταδίου», ανέφερε στο 24Η.

Όσον αφορά τις χρεώσεις υπολογίζεται γύρω στο ένα ευρώ την ημέρα για όσο διάστημα παρκάρει το κοινό εκεί και υπολογίζεται να τεθεί σε εφαρμογή μετά τις 10 Ιανουαρίου 2024.