Ο καιρός το σαββατοκύριακο

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί μεταβλητοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Αργότερα αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στο εσωτερικό και στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα δυτικά παράλια μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Τη νύκτα αναμένεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στο εσωτερικό ή και στα ανατολικά παράλια. Τη Δευτέρα ο καιρός θα αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, για να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος. Νωρίς το πρωί και τη νύκτα δυνατό να παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ανατολικά παράλια. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νωρίς το πρωί και τη νύκτα δυνατό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στο εσωτερικό και στα ανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση μέχρι τη Δευτέρα, παραμένοντας όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ