«Ο λαός μας δεν σύρθηκε σαν ζητιάνος…»

 

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος άφησε αιχμές στην Κυβέρνηση Χριστόφια με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης.

“Τελικά είχαν δίκαιο και έπρεπε να είχαν εισακουστεί. Μέσα σε τέσσερα χρόνια τα πλεονάσματα της Κύπρου εξαφανίστηκαν. Μέσα σε τέσσερα χρόνια διπλασιάστηκε το δημόσιο χρέος. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, από την πανάξια ένταξη της χώρας μας στην ευρωζώνη και στο ευρώ εντασσόμαστε σε μηχανισμό στήριξης. Από παράδειγμα προς μίμηση, καταντήσαμε παράδειγμα προς αποφυγή. Το τραγικό είναι ότι όλα τα προβλήματα μας ήταν προβλέψιμα, ήταν αντιμετωπίσιμα, ήταν αναστρέψιμα. Αλλά αντί των πραγματικών λύσεων, κάποιοι προτίμησαν τα εύηχα  συνθήματα. Κάποιοι μας έλεγαν ότι θα κυνηγήσουν τον πλούτο, και τελικά κυνήγησαν τον μηχανισμό στήριξης. Κάποιοι μας έλεγαν ότι θα προστατεύσουν τους Κύπριους εργαζόμενους και τώρα οι Κύπριοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν”, πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι “ακόμη και το 1974 ο λαός μας δεν σύρθηκε σαν ζητιάνος μπροστά από την διεθνή κοινότητα για να γυρεύει χρήματα”.

“Στάθηκε μόνος του στα πόδια του, μέσα από σκληρές θυσίες. Αυτός ο εξευτελισμός έμελλε να μας έρθει από μία αριστερή Κυβέρνηση η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια μας έλεγε ψέματα. Και σήμερα έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα. Η Κυβέρνηση Χριστόφια φέρει ακέραια την ευθύνη για το κατάντημα της Κύπρου. Ας πάψει επιτέλους να προσπαθεί να επιρρίψει την ευθύνη σε όλους τους άλλους και ας αναλάβει την ευθύνη για τα δικά της λάθη. Πρέπει αυτοί που έλεγαν στον λαό άλλα πράγματα να απολογηθούν στον λαό για το που τον έχουν οδηγήσει”, συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση ότι σίγουρα θα επιβληθούν κάποιοι όροι για να δοθούν τα χρήματα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: “Ας μας τα πει η Κυβέρνηση μας σήμερα το απόγευμα”.