Ο Μαρίνος Μουσιούττας στο 24Η: «Εκ πρώτης όψεως το Park & Ride πετυχαίνει, από 17 , πλησιάσαμε τους 400 πολίτες»

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, κύριος Μαρίνος Μουσιούττας μίλησε στο 24Η για τη νέα υπηρεσία στην Κύπρο που στόχο έχει να γίνει τρόπος ζωής και ευκολία για τον πολίτη.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας ο κ. Μουιούττας μας ανέφερε ότι το Park & Ride είναι ένα απο τα μέτρα που στόχο έχουν την απάβληνση της κυκλοφοριακής κίνησης, ιδιαίτερα στην είσοδο της Λευκωσίας.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές όπου παρατηρείται συνοστισμός οχημάτων, τόσο στη Λευκωσία όσο και σε άλλες πόλεις.

«Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε πρόσφατα και ήταν κάποιες από τις εισηγήσεις μας που κάναμε, για δημιουργία σε κατάλληλα σημεία στον κατάλληλο χώρο που θα μπορούσαν να φέρνουν το λεωφορείο οι οδηγοί και ο κόσμος να παίρνει αυτή την υπηρεσία και να πηγαίνει στην εργασία ή τον προορισμό του.

Φαίνεται ότι εκ πρώτης όψεως ο στόχος αυτός πετυχαίνει με την έννοια ότι σμικρύνει σε μεγάλο βαθμό, εγκρίνει το χρόνο που χρειάζεται για να διανύσεις την απόσταση που θέλεις να πάεις.

Ωστόσο, κάθε νέο σύστημα θα πρέπει να το αφήσουμε για κάποιο διάστημα για να δούμε αποτελέσμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουσιούττας. «Ξεκινήσαμε με 17 άτομα και τώρα πλησιάσαμε τα 400 άτομα, για να φθάσουν στο κέντρο της πόλης».

«Είμαι σίγουρος οτι αυτό είναι στα πλάνα του Υπουργείου, η παρακολούθηση της πορείας του σχεδιασμού αυτού και η παρέμβαση τους για τυχόν βελτιώσεις ή αλλαγές για να γίνει πιο αποδοτικό με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση στο κοινό, όπως για παράδειγμα πιο συχνές διαδρομές, περισσότερες στάσεις για να καλύπτει πιο πολλές περιοχές και ότιδηποτε άλλο κληθεί αναγκαίο», δήλωσε ο κ. Μουσιούττας.