Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά στο Προεδρικό

Η εκστρατεία με τίτλο «Νιώσε την Καρδιά σου» στοχεύει στην πρόληψη κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων που πλήττουν ειδικότερα το γυναικείο πληθυσμό της Κύπρου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Έλση Χριστόφια, ανέφερε ότι παρά την καθεχρονική διαπίστωση ότι η πρόληψη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των καρδιαγγειακών παθήσεων, δυστυχώς δεν δίνεται στο τόπο μας η απαιτούμενη προσοχή.

Η κ. Χριστόφια είπε πως επιβάλλεται ο γυναικείος πληθυσμός της Κύπρου να συνειδητοποιήσει ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή για την υγεία τους.

Παρόλο, συνέχισε, που η πάθηση αυτή καθυστερεί κατά δέκα χρόνια περίπου να εμφανιστεί στις γυναίκες παρά στους άνδρες, είναι βέβαιο ότι θα εκδηλωθεί σε πιο σοβαρή μορφή.

Η Έλση Χριστόφια τόνισε τη σημασία που έχει η πρόληψη, επισημαίνοντας πως η σωστή και υγιεινή διατροφή, η αποχή από το κάπνισμα και τα φάρμακα και η επένδυση χρόνου στην άσκηση, αποτελούν μέτρα που καταστούν την καρδιά μας πολύ ισχυρότερη.

Πρέπει να υιοθετήσουμε όσον το δυνατό περισσότερο ωφέλιμες για την καρδιά και την υγεία μας συνήθειες, είπε, να αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας για να ενημερωθούμε και να βρούμε τη θέληση να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας.

Η Ελση Χριστόφια είπε επίσης πως η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση των στόχων της όσον αφορά την υγεία και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων συνανθρώπων μας και υπενθύμισε την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ανέγερση καρδιοχειρουργικής κλινικής και στη Λεμεσό.

Η δημιουργία καρδιοχειρουργικής κλινικής αποτελεί προτεραιότητα για κάλυψη των αναγκών ιδιαίτερα του πληθυσμού της Πάφου και Λεμεσού από ένα αναβαθμισμένο κέντρο, ανέφερε.